Kürt dilini konuşmasın diye 3 trilyon

DEM Parti Bedlîs buluşması

DEM Parti Bedlîs buluşması

  • DEM Parti Eşbaşkanı Bakırhan, Bedlîs'te konuştu: "Tanka-topa, Rojava’da halkın üzerine yağan bombaya para var ama emekliye para yok. Bu halkın tanka-topa değil, iş, aş ve onurlu bir barışa ihtiyacı var.
  • 40 yıldır Kürt dilini konuşmasın diye harcadıkları 3 trilyon dolarla üç yeni Türkiye kurulurdu. Harcadıkları parayla ne yoksul ne de işsiz kalırdı. Bütçeyi Kürt'ün başına, mermi, bomba ve top olarak yağdırmayı sürdürüyorlar."

DEM Parti Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, Bedlîs'te tüm Kürtlere, "Kürt'ün başına top, mermi yağmasın; Rojava’da çocuklar, Dihok’ta sivil insanlar, Süleymaniye’de gencecik kardeşiniz ölmesin istiyorsan her yerde cevap vermeliyiz. Oylarımızla onları rezil etmeliyiz” diye seslendi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan, sabahın erken saatlerinde Bedlîs'in Xelat (Ahlat) ilçesine bağlı Pirxus (Ovakışla) Beldesi’ni ziyaret etti.  Bakırhan'ın bir sonraki adresi Xelat oldu. Selçuklu Caddesi'ndeki seçim bürosunun önünde yurttaşlarla buluşan Bakırhan, "Xelat Belediyesi tüm halkların belediyesi olacak. Bizim anlayışımızda ayrımcılık yok. Biz Siyabend ve Xecê’nin kentinde, onların birbirine duyduğu sevgiyi burada halklara duyacağız. Erdoğan burada Saray yapmış. Bunu yapacağına iş olacak fabrikaları niye kurmuyorlar? Xelat’ın saraya değil, işe, demokrasiye ve kardeşçe bir arada yaşamaya ihtiyacı var” dedi. 

Bakırhan'ın bir sonraki durağı Bêdlis merkez oldu. Esnaf ziyaretinin ardından halk buluşmasına katılan Bakırhan, 31 Mart’ta merkez belediyesini kazanacaklarını ifade etti. Bakırhan, Ramazan Ayı'na girildiğine işaret ederek, "Ramazan ayı bereket ve bolluk ayıdır. İktidarın bu 22 yılında ne bereket ne bolluk kaldı. Bize işkence eden, soframızdan ekmeğimizi çalan, hırsızlık ve yolsuzluk yapanlara Allah cezasını verir elbette. Geçen yıl Ramazan kolisi 200 TL iken, bugün 600 TL olmuş. Et zaten artık yoksulun ulaşamadığı bir lüks olmuş. Halkımız çocuğuna et yediremiyor. Halkımız işte bu rantçı iktidarı sandığa gömecektir” diye konuştu. 

 

 

Bunlar Kürt düşmanı

Emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara değinen Bakırhan, şöyle devam etti: "Onların çocukları ceplerini doldururken emekliye bin TL ikramiye veriyorlar. Tanka-topa para var, Rojava’da halkın üzerine yağan bombaya para var ama emekliye para yok. Bu halkın tanka-topa ihtiyacı yok, iş, aş ve onurlu bir barışa ihtiyacı var. Sizin 40 yıldır Kürt dilini konuşmasın diye harcadığınız 3 trilyon dolarla üç tane yeni Türkiye kurulurdu. Bu savaşa harcadıkları parayla ne yoksul ne de işsiz kalırdı. Kürt düşmanı oldukları için bu bütçeyi Kürt'e tank, top, bomba, mermi olarak yağdırmaya devam ediyorlar. Kürt'ün başına top, mermi yağsın istemiyorsan; Rojava’da çocuklar, Dihok’ta sivil insanlar, Süleymaniye’de sizin gencecik kardeşiniz ölmesin istiyorsan onlara her yerde cevap vermeliyiz.”

 

 

Oylarımızla rezil edelim

Mallarını en çok satan belediyelerden birinin Bitlis Belediyesi olduğuna işaret eden Bakırhan, şöyle konuştu: "Burada satılmadık bir karış toprak bırakmadılar. Belediyeyi talan ettiler. Belediyenin mallarını satmakla kalmadılar burada insanların dükkanlarını yıktılar. Belediye, 750 dükkanı yıkıp insanları geçinemeyecek hale getirdi. 31 Mart’ta oylarımızla onları rezil edeceğiz. Biz belediyeyi kazandığımız an 750 esnafımızla görüşüp onların sorunlarını çözeceğiz. Onlar yıkar ama DEM Parti yapar. Biz kazandığımızda tek bir kuruşunuz artık çarçur edilmeyecektir." BEDLÎS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.