Kürt düşmanlarına cevap olacak

  • DTK Eşbaşkanı Öztürk, “Kürtlerin kültürüne, diline, tarihine düşman bu zihniyete karşı sandıklara gidelim. Gereken cevabı verelim” çağrısında bulundu.

Payîzava ve Westan’da halk buluşmalarında konuşan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, “31 Mart’ta halkımız yalancılara, talancılara sağlam bir cevap verecek. Kürt halkı bu cevabıyla ‘Siz irademizi gasp etseniz de biz buradayız’ diyecek” dedi.  

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Wan’ın Payîzava (Gürpınar) ve Westan (Gevaş) ilçelerinde halk buluşmaları gerçekleştirdi. Buluşmalara, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DEM Parti ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Wan İl yönetimi, DEM Parti Gençlik Meclisi üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistlerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Ulusal kıyafetler giyen yurttaşlar, büyük bir coşkuyla Öztürk ve beraberindekileri karşıladı. Ardından yurttaşlar, heyetle birlikte uzun süre halay çekti. Payîzava Belediyesi Eşbaşkan Adayları Mukaddes Karakoç ve Mehmet Tahir Ertaş, projelerini anlattı.

Kurdistan çocuklarına sahip çıkıyor

DTK Eşbaşkanı Öztürk ise AKP-MHP iktidarının Kürtlerin kültürünü, dilini yok etmek üzerine politika yürüttüğünü söyleyerek, buna karşı mücadelenin de yükselerek devam ettiğine dikkat çekti. 50 yıldır Kürtler üzerinde kirli bir savaşın sürdüğünü söyleyen Öztürk, katliamları hatırlatarak, “Bu sistem, binlerce insanımızı katletti. Ben Kürt'üm, üzerinde yaşadığımız topraklar Kurdistan. Kurdistan her şeye rağmen 50 yıldır, ‘Buradayım’ diyor. Kültürüne, tarihine, çocuklarına sahip çıkıyor. Hükümet değişti ama zihniyet aynı” şeklinde konuştu. 

Öcalan’dan yaklaşık üç yıldır hiçbir şekilde haber alınamadığını hatırlatan Öztürk, “Sayın Öcalan’ın sesi Kürtlerin, Kurdistan, Türkiye halklarının sesidir. Tecrit, barışa karşı devam ettiriliyor” dedi.

 

 

Halk iradesini kalbul etmiyor

Kürtlerin her koşulda iradesini belli ettiğini vurgulayan Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti: “Ama bu zihniyet, kabul etmiyor. Utanmadan demokrasiden bahsediyorlar. Bu demokrasi değil, talandır, sömürgeciliktir. Halkımız bu zihniyete karşı özgürlük mücadelesine devam ediyor. 31 Mart’ta halkımız sandığa gidecek. Bu yalancılara, talancılara sağlam bir cevap verecek. Kürt halkı bu cevabıyla, ‘Siz irademizi gasp etseniz de biz buradayız. Yaşadığım ülke Kurdistan. Ya kabul edeceksiniz ya kabul edeceksiniz’ diyecek.”

Kürt halkı eşitlik istiyor

Westan’a geçen heyet, burada da büyük bir coşkuyla karşılandı. Westan Belediye Eşbaşkan adayları Kübra Aktı ve Ruknettin Hakan, projelerine dair aktarımlarda bulunarak, Westanlıların desteğini istedi. Daha sonra konuşan DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt ise Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki göstererek, “Tecritle toplum nefessiz bırakılmak isteniyor” dedi. Yerel seçimlerin önemine işaret eden Kurt, başaracaklarının altını çizdi.

Son olarak söz alan Berdan Öztürk, Kürt halkının da diğer halklar gibi eşit yaşamak istediğini kaydetti. Çocukların ana dilde eğitim almasının önemine dikkat çeken Öztürk, bunun engellenmesine tepki göstererek, “Bugüne kadar bunların bedelini hem halkımız hem de halkımızı temsil edenler ödedi. Yaşamını yitirdi, göç ettirildiler” diye konuştu. Öztürk, son olarak, “Bizi yok sayanlara karşı sandıklara gidelim. Bu zihniyet Kürtlerin kültürüne, tarihine düşman, bu zihniyete karşı sandıklara gidelim. 31 Mart’ta bu sisteme karşı cevap verelim” çağrısında bulundu.

Halk toplantıları, konuşmaların ardından çekilen halaylarla son buldu. WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.