Siyasi tutsak ve YEK-KOM’un eski Başkanı Ahmet Çelik’in avukatı Lukas Theune, gazetemize yaptığı açıklamada herkese bu davalara karşı mücadelede aktif olma ve mahkemelere katılarak destek çağrısında bulundu. Bu davaların takibi ve sokaklara yansımasının işi kapalı kapılar ardından çıkardığını vurgulayan avukat Theune, bu hareketliliğin önemli olduğunu belirtti. 


Duruşmaların tarihi  

Ahmet Çelik (OLG Düsseldorf)

* 4 Ekim saat:13.30, yer: Düsseldorf-Hamm, Kapellweg 36, saal 1,

* 5 Ekim saat: 9.30, yer: OLG-Hauptgebäude in Düsseldorf-Innenstadt, Cecilienallee 3, Saal A6,

* 11 Ekim saat: 9.30, yer: Düsseldorf-Hamm, Kapellweg 36, saal 2.


Ali Hıdır Doğan  

(Kammergericht Berlin-Moabit, Turmstr. 91)

* 11 Ekim saat:9.00 

* 14 Ekim.


Hasan Dutar

(Hanseatisches OLG Hamburg, Sievekingplatz 3 , saal 237)

* 5 Ekim saat: 9.00 

* 11 Ekim

* 12 Ekim

* 25-26 Ekim


Ali Özel (OLG Stuttgart, Olgastr. 2) 

* 29 Eylül

* 4 Ekim saat 9.15

* 6 Ekim, saat 9.15 (Karar duruşması)


Bugüne kadar ceza alanlar

Kenan Baştu 2 yıl 6 ay, Mustafa Çelik 2 yıl 6 ay, Mehmet Demir 3 yıl, Bedrettin Kavak 3 yıl.


Gelecek duruşmalar

Cem Aydın (JVA Berlin-Moabit), Zeki Eroğlu (JVA Schwäbisch  Hall), Cihan Ilıman (JVA Stuttgart-Stammheim), Muhlis Kaya (JVA Stuttgart-Stammheim).  


 HABER MERKEZİ 




129b için bilgilendirme toplantısı

Alman hükümetinin izniyle 129 b yasasına göre tutuklanan Kürt politikacılar ve TKP/ML davası adı altında yargılanan 10 devrimcinin yargılamaları hakkında bugün Frankfurt kentinde bir bilgilendirme toplantısı yapılacak. Frankfurt Tutsaklarla Dayanışma Komitesi tarafından yapılacak etkinliğe savunma avukatlarından Stephan Kuhn katılacak. AZADİ ve ATİK UPOTUDAK temsilcileri de panelde yer alıp Kürt tutsakları ve Münih’te yargılanan 10 devrimcinin yargılamaları ve Türk-Alman kirli politikaları hakkında bilgi verecek. Bilgilendime etkinliği Cafe Exzess’te saati 19.00’da başlıyor.


 FRANKFURT