Kurt û Kurmancî Festivali başladı

Kültür/Sanat Haberleri —

Kurt û Kurmancî Film Festivali

Kurt û Kurmancî Film Festivali

  • “Kurt û Kurmancî Film Festivali” online olarak başladı. sinemayakurdi.net internet sitesi ile Tor Film tarafından bu sene ilk kez gerçekleştirilen festivalde 1 dakikalık Kürtçe filmler izleyicilerle buluşuyor. 

Festivala 47 film için başvuru yapıldı. Bunlardan 16 tanesi festivalde gösterilmeye hak kazandı. Filmler sinemakurdi.net internet sitesi üzerinde izlenebilecek. İzleyicilerin oylaması sonucunda da ilk üç film belirlenecek. Her bir izleyici bir film için oy kullanabilecek. 

Festivalin konusu bu sene için Kürt dili olarak seçildi. Festival ekibinden Ferat Kevir, Kürtçe üzerindeki baskılar dikkat çekmek için bu temayı seçtiklerini belirterek, “Kürtçe konuştuğunuz ya da yazdığınız zaman, ya dayak yiyorsunuz, ya tutuklanıyorsunuz ya sürgün ediliyorsunuz ya da öldürülüyorsunuz. Bu dil yıllar boyunca yasaklandı. Bundan dolayıdır ki Kürtlerin düzenlediği bir festivali Kürt dili ile başlatmak istedik” diye konuştu.

İzleyiciler oy kullanacak

Festivali düzenleyen ekibin içinde yer alan Ferhat Baysal, bir jüriye seçtirmek yerine, filmleri izleyicilere seçtirmek istediklerini ifade etti. 

10 Şubat tarihine kadar devam edecek olan festivalde ilk üç filme 500’er Euro para ödülü verilecek. Ayrıca bir film de plaketle ödüllendirilecek. 

Filmleri izlemek ve oylamaya katılmak için: sinemayakurdi.net AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.