Kürt ve enternasyonalist gençler bir arada ‘Özgürlük yolculuğu’ başlıyor

Yurt Dışı Haberleri —

  •  Kurdistanlı ve enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için 3-8 Eylül tarihleri arasında Almanya’da ‘Özgürlük Yolculuğu’ eyleminin startını veriyor.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaretinin üzerinden 24 yıl geçti. Ağır bir tecrit altında tüm Dünyadan soyutlanmak istenen Abdullah Öcalan’ın fikirleri her geçen gün dünyanın her yerine yayılıyor. İmralı’da tecride karşı yapılan eylemlerde sadece Kurdistanlılar değil dostları da yerini alıyor. Bunlardan birisi de “Apocu ruhla özgürlük yolculuğuna” sloganı ile Almanya’da 3-8 Eylül arası yapılacak olan “Özgürlük Yolculuğu” eylemi. Tertip Komitesi’nde yer alan Fransız Etkar Levine, “Başta Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere olmak üzere farklı ülkelerden güçlü bir katılım bekliyoruz” dedi. 

Öcalan’ın fikirlerini daha iyi tanımak için

Daha öncede enternasyonalist gençlerin bu eylemlerde yer aldığını söyleyen Levine, “Bu eyleme katılacaklardan yarısından fazlası ilk defa geliyor. Bu eylem bizler için Sayın Öcalan’ı düşüncelerini ve Kürt toplumunu daha yakından tanımak için iyi bir fırsat. Bir arada olma, komünal yaşam, Kürt toplumunun sıcaklığı ve hareketin örgütsel gücü birçok kişiyi etkilemekte ve onları tekrar tekrar eylemlere çekmektedir. Birçok kişi için bu tür eylemler yaşayan bir eğitim gibidir” diyor.

Tüm insanlık tecritte

Levine, Kürt Halk Önderi  Öcalan’ın, paradigmasıyla 21. yüzyılda sosyalizmin bayrağını yükselttiğini, ezilenlerin yaşayan en büyük teorisyeni olarak devrimin bugün hala yaşadığının ve savaştığının sembolü olduğunu söyleyerek, “Bu büyük insanlık savaşçısına yönelik hapis ve tecrit dünyadaki tüm demokratik-devrimci güçlere yönelik bir saldırıdır. Aslında tecrit edilmek istenen Öcalan’ın fikirleridir.  Uluslararası Komplo'dan neredeyse 25 yıl sonra, ideolojik beynimizin özgürlüğü için mücadele etmenin ve düşüncelerini yaymanın her zamankinden daha fazla sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz” diye belirtti. 

Tüm gençler katılmalı

Levine, “Hangi ülkeden ya da ideolojiden olursa olsun, Avrupa'nın ve dünyanın tüm gençlerini yürüyüşe katılmalı. Sadece bu yürüyüşe katılım değil, her anı ve her yeri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için savaş alanına çevirmeli. Düşman mücadelemizi boğmaya çalışsa da, biz mücadelemizin ateşini söndüremeyeceğiz” diyerek tüm enternasyonalist gençlere katılım çağrısı yaptı.

Emma Jane

İngiltere’den 5 enternasyonalist

Daha önce Şubat ayında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için yapılan Uzun Yürüyüş’e İngiltere’den katılan Emma Jane, “Yürüyüşe  katılmak bir yandan Reber Apo’nun devam eden tecride karşı birlikteliğimizi  gösterirken, diğer yandan da onun ideolojisini daha yakından tanımak için bir fırsat. Şubat ayındaki eyleme 3 kişi katılmıştık. Şimdi İngiltere’den 5 kişi katılıyoruz” dedi. 

Emma, geçen yıl katıldığı yürüyüşte Kürt Özgürlük Hareketi’nden birçok kişi ile tanıştığını belirterek, “Eylemde hareket hakkında daha fazla bilgi edindim. Özelliklede kadın özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu öğrenme fırsatı bulmuştum. Kürt Özgürlük Hareketi içinde örgütlenmek ve Reber Apo’nun ve hareketin ideolojisini daha geniş kitlelere yayacağız” diye konuştu.

Mutlaka burada olmalısınız

Emma, “Enternasyonalist gençlik bu eyleme katılarak birbirleriyle fikir alışverişinde bulunmalı ve hareketle fikir alışverişi için ilk adımları atmalı. Biçim olarak benzersiz olan bir gösteride yer almak ve dünyanın dört bir yanından gelen birçok genç yoldaşça bir atmosfer yaşamak için bir fırsat” diyerek eyleme katılım çağrısı yaptı.

Eylem takvimi konferansla başlayacak

Almanya’nın Dortmund kentinde 2 Eylül’de bir araya gelecek olan Kurdistanlı ve Enternasyonalist gençler, "Örgütlü Gençlikle Önderliğin Özgürlüğüne’’ şiarıyla 3 Eylül günü bir günlük bir konferans gerçekleştirecek. Konferansta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için gençlerin görev ve sorumlulukları tartışılacak. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dünya halklarına umut olan Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmasının inşası da bu konferansta ele alınacak.

Dortmund’dan Köln’e

Konferans sonrası Dortmund’da 4 Eylül’de  yürüyüşe başlayacak olan gençler her akşam Kurdistanlıların evlerinde konuk olacak. Yürüyüş, sırasıyla Bochum, Essen, Oberhausen, Duisburg, Neuss, Düsseldorf güzergahlarından geçerek, 8 Eylül’de Köln Mülheim’de sonlanacak.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.