Kürtçe şarkı ve halaya soruşturma Meclis’e taşındı

Kadın Haberleri —

.

.

  • HDP Sözcüsü ve Milletvekili Ebru Günay, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in de aralarında bulunduğu 9 kadın tutsağa Kürtçe şarkı söyledikleri gerekçesiyle açılan soruşturmayı meclise taşıdı. 

Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, HDP Amed İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık ve ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok Çiçek’in de aralarında bulunduğu 9 kadın tutuklu hakkında Kürtçe şarkı söyledikleri gerekçesiyle açılan soruşturma Meclis’e taşındı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yanıtlaması istemiyle verilen önergede, kadın tutukluların 15 Ağustos'ta yaptıkları etkinlikte söyledikleri Kürtçe şarkılar ve sözler için “anlaşılmayan bir dilde sözlü halay çektikleri” ve “anlaşılmayan dilde marş okudukları” şeklinde tutanak tutulduğunu hatırlatan HDP Sözcüsü ve Mêrdîn Milletvekili Ebru Günay şu soruları sordu:

  •  Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde 9 kadın tutsak hakkında halay çektikleri ve Kürtçe şarkı söyledikleri için disiplin soruşturması başlatıldığı bilginiz dahilinde midir?
  • Kürtçe şarkı söyleyip halay çekmenin disiplin cezasına sebep yapılmasının yasal gerekçesi nedir? Kürtçe şarkı söyleyip halay çekmek yasak mıdır?
  • Söz konusu disiplin cezasının iptali için gerekli işlemleri başlatacak mısınız?
  • Cezaevi yönetimi tarafından mahpuslara keyfi bir şekilde verilen disiplin cezalarının araştırılması ve gerekli soruşturmaların yapılması için herhangi bir girişimde bulunacak mısınız?”
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.