Kürtçe tabelaları yeniden asacağız

DEM Parti Elîh miting

DEM Parti Elîh miting

  • Hezo’da konuşan DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, “Kayyumları süpüre süpüre göndereceğiz. Yeniden o söktükleri Kürtçe tabelalarımızı belediyelerimize asacağız. Çok dilli belediyecilik anlayışımızla şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Kapattıkları tüm kurumları fazlasıyla açarız” dedi.

AKP-MHP ile Hür Dava Partisi ortaklığına işaret ederek, halkı uyaran DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, şunları vurguladı: “Hizbulkontra, Kurdistan’da Kürt aydın, yazar ve siyasetçilerini katledenlerin adresidir. Hizbulkontrayı şimdi de siyasi parti kılığıyla karşımıza çıkarmaya çalışıyorlar. Hizbulkontra ile kol kola girmelerine dikkat edelim.”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Êlih'ın Hezo (Kozluk) ilçesinde halk buluşmasına katıldı. Hatimoğulları ve beraberindekiler, Qehwecî (Kahveci) köyünde kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Partililer, ardından uzun bir araç konvoyuyla Hezo merkezde seçim turu attı. Hatimoğulları, kentte de kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Yurttaşlar, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Jin jiyan azadî” sloganları attı. Hatimoğulları, kent esnafını ziyaret etti. Esnafın yoğun ilgi gösterdiği Hatimoğulları, talepleri tek tek dinledi. 

 

 

Savaşa değil, emekliye ver

İpekyolu üzerinde bulunan seçim lokalinde halk buluşmasına katılan Hatimoğulları, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emeklilere yönelik sözlerine tepki gösterdi. Hatimoğulları, şunları söyledi: "İşte ar damarı çatlamış siyasetçiler böyle yaparlar. Biz dedik ki; 10 bin lira emekli maaşı olmaz. Onların ücretini artırmak için halk olarak da devlet olarak da gece gündüz çalışmamız gerekiyormuş. Emekli zaten gece gündüz çalıştığı için emekli oldu ey Erdoğan. Çalışmadan kim emekli oluyormuş. Onlar daha bizi gece gündüz çalıştıracakmış da bizlerin emeklilik maaşlarını artıracaklarmış. Utanmazlığın tamamen daniskası budur. Emekçiye, işçiye, yoksula ayrılacak parayı çalıyorsunuz. İHA’larla, SİHA’larla Kürt halkını vurmak, Rojava'da vurmak için kullanıyorsunuz. İnsanlar yoksulluktan bahsedince Cumhurbaşkanı mermi fiyatını soruyorsa bu utancın daniskasıdır. Savaşa ayırdığın bütçeyi emekliye ver.”

Kürtlere saldırıya harcıyor

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Dêrik kentinde önceki gün hedef alan hava saldırısını hatırlatan Hatimoğulları, "Sivillerin yaşam alanlarını, iş alanlarını vurdular. Daha önce Rojava’da Kürt halkının tedavi gördüğü hastaneleri vurdular, tekstil atölyelerini vurdular. İşte devletin parasını oraya harcıyorlar. Sadece bu mudur? Tabii ki değil. Onlar saraylarında günde 36 bin TL harcıyorlar. Buna hiçbir Müslüman, İslami değere sahip olan hiçbir insan cevap vermez" dedi.

Kürtçe konuşma taklidi

AKP-MHP iktidarının Kürtçeye dönük yasaklarına dikkat çeken Hatimoğulları, şöyle devam etti: “Meclis'te bir kelime bile konuştuğumuz zaman o mikrofonu kapatanlar, geliyor Kurdistan’da Kürt’ün oyunu almak için Kürtçe taklitlerde bulunuyor. Kürtçeyi Ankara’da yasaklayanlar, gelip Kurdistan’da Kürtçeyi savunamaz. Yalandır, yalan.”

Hizbulkontra siyasi parti değil

Hatimoğulları, AKP-MHP ile Hür Dava Partisi ortaklığına işaret ederek, şöyle konuştu: "AKP’nin yerelde kurduğu iş birliklerine dikkat edelim. Hizbulkontra ile kol kola girmelerine dikkat edelim. Hizbulkontra, Kurdistan’da Kürt aydın, yazar ve siyasetçilerini katledenlerin adresidir. Hizbikontrayı şimdi de siyasi parti kılığıyla karşımıza çıkarmaya çalışıyorlar. Bunların Filistin için göz yaşı dökmesi de yalandır.”

 

 

Kürt sorunu, bir statü sorunudur

AKP-MHP iktidarı, Erdoğan ve adaylarının gittikleri her yerde ‘Suriye sınırında teröristan devletini kurdurmayacağız’ dediğine işaret eden Hatimoğulları, şunları dile getirdi: “Burada Kürt halkının Rojava’da ve dört parçada verdiği onurlu mücadele hepimizin mücadelesidir. Kürt sorunu bir statü sorunudur. Suriye’de de Türkiye’de de Kürt sorunu çözülmelidir. Filistin halkı için ağlayanlar, Efrîn’de Kürtleri katletti. Seçim kampanyasını ‘teröristan’ sözleriyle yürüten Erdoğan’a buradan söylüyoruz; en büyük terörü 84 milyon yurttaşına eşit davranmayarak, ırkçılık yaparak, Kürt’ü tanımayarak, iradesine kayyum atayarak, cezaevlerine hapsederek yapıyorsunuz. Bu seçimlerde de sizden hesap soracağız.” 

Kürtçe tabelalar yeniden asılacak

Kayyumun kentte yarattığı tahribatları anlatan Hatimoğulları, şunları ekledi: ”31 Mart seçimlerinde siz değerli halkımızla kayyumları süpüre süpüre göndereceğiz. Yeniden o söktükleri Kürtçe tabelalarımızı belediyelerimize asacağız. Çok dilli belediyecilik anlayışımızla belediyelerimizi şeffaf bir şekilde yöneteceğiz. Belediyelerimizde siz değerli halkımıza açık olacaktır. Sizler yöneteceksiniz belediyeleri. Kültür sanat kurumlarımızı yeniden açacağız. Kadın kurumlarımızı yeniden tek tek açacağız. Kadınlara meslek edindirme kursları, istihdam alanları, kadın danışma merkezlerini açacağız. Gençler işsizlikten dolayı göç etmek zorunda kalmayacak, burada iş alanlarını hep beraber yaratacağız." ÊLIH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.