Kürtçeli düğündeki vekile fezleke

Remziye Tosun

Remziye Tosun

  • HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun hakkında katıldığı bir düğünde çalınan Kürtçe müzik nedeniyle fezleke düzenlendi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Remziye Tosun hakkında, katıldığı bir düğünde çalınan Kürtçe müzik nedeniyle fezleke düzenlendi. Tosun, 2019’da Amed’in Hani ilçesinde katıldığı düğünde Kürtçe müzik çalınması nedeniyle ihbar edildi. Hani İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan ihbarla başlatılan inceleme sonucu 26 Kasım 2019’da yaşananlar tutanak altında alındı. Hazırlanan tutanağa göre; müzisyenin, örgüt propagandası içerikli olduğu öne sürülen şarkıların HDP Milletvekili Remziye Tosun’un beraberindekilerin baskı kurmasıyla söylediği öne sürüldü.

Soruşturma sonucu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Tosun hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlayarak Meclis’e gönderdi. Fezlekede Tosun’un beraberindekilerin isteği üzerine çalınan şarkıların örgüt ideolojisi doğrultusunda hazırlandığı, Kürt milliyetçiliğinin ön plana çıkarıldığı, örgüt mensuplarının kahramanlaştırıldığı ve halkın silahlanarak örgüte katılmasının teşvik edildiği ileri sürüldü. 

Fezlekede, Tosun’un bu şekilde örgüt propagandası yaptığı ileri sürülerek, Tosun’un dokunulmazlığının Anayasa’nın 83. maddesi kapsamında kaldırılması talep edildi.

Hakkında fezleke hazırlanan Tosun, “Aslında bizim şahsımızda Kürt halkını korkutmak ve sindirmek istiyorlar. Bugüne kadar bize onlarca fezleke hazırlandı. Ebaşkanımızın yanında durduğumuzdan tutun da halay çekmemize kadar. Yaptığımız her faaliyet suç unsuru olarak gösterilmek isteniyor. Bununla halkı baskı altında tutmayı amaçlıyorlar. Keza şu an Kobanê ve kapatma davasıyla bu net görülebilir. Söz konusu HDP olunca her şey yasak fakat kendilerine her şey serbest. Halkımız da tüm bu yapılmak istenenin farkında. Biz de bu hukuksuzluklara hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyiz” dedi.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.