Londra ve Nürnberg’de Mayıs şehitleri anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Mayıs şehitleri anıldı

Mayıs şehitleri anıldı

  • Mayıs devrim şehitleri, İngiltere’nin başkenti Londra ve Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen etkinliklerle anıldı. 

 

Londra Şehit Aileleri Komisyonu tarafından 18 Mayıs 1977’de katledilen Haki Karer, 18 Mayıs 1973’te işkence ile katledilen İbrahim Kaypakkaya, Diyarbakır Cezaevi’nde bedenlerini ateşe vererek şehit düşen Ferhat Kurtay, Eşref Anyık, Mahmut Zengin ve Necmi Öner ve HPG Komutanı Sinan Dersim şahsında Mayıs şehitleri anıldı.
Anmada bir konuşma yapan Şehit Aileleri Komisyonu Sözcüsü Ali Poyraz, özgürlük ve demokrasi mücadele şehitlerinin yollarını aydınlattığını ifade ederek, “Onların ruhu ile faşizme, işgalciliğe karşı mücadele milyonların iradesiyle sürüyor” dedi.

Şehitler hareketi olduklarını ifade eden Poyraz, “Haki arkadaş enternasyonalist mücadelenin bir neferi, bir şehididir. Haki yoldaş şehit düştükten bir yıl sonra Halil Çavgun arkadaş onun afişini asarken vuruldu ve şehit düştü. Bizim şehitlere bağlılığımız buradan geliyor. Onların ideallerini gerçekleştirme sözünü yineliyoruz” diye kaydetti.

Nürnberg’de de anıldılar

Nürnberg Kürt Demokratik Toplum Merkezi, Partizan ve Atılım tarafından Mayıs Şehitleri anısına anma etkinliği düzenlendi. Ecke Adam Klein Straße meydanında gerçekleşen anma saygı duruşu ile başladı. Ardından Mayıs şehitleri anısına hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı. Anmada yapılan konuşmaların ardından sanatçı Hasan Sağlam devrim şehitleri için şarkılarını seslendirdi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.