Londra’da Jiyan Kadın Meclisi kuruldu

Kadın Haberleri —

.

.

  • İngiltere’nin başkenti Londra’da Kürt Kadın İnisiyatifi gerçekleştirdiği kongre ile Jiyan Kadın Meclisi’ni kurdu.

Kürt Kadın İnisiyatifi tarafından bir süredir meclisleşme için yapılan hazırlıklar kongre ile sonuçlandı. Kadın İnisiyatifi tarafından Londra KCC binasında düzenlenen kongreye çok sayıda kadının yanı sıra sosyalist devrimci kadın örgütü temsilcileri de katıldı. Devrim ve demokrasi mücadelesi yürütenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede divan seçim ardından yapılan açılış konuşmasında Kürt kadınlarının yürütmüş olduğu özgürlük mücadelesinin dünya kadınlarına ilham verdiği belirtildi. Kapitalist modernitenin kadına yönelik cinsiyetçi, metalaştıran ve eril zihniyetine değinilen konuşmada, Saraların, Zilanların, Beselerin, Arinlerin mücadeleleri ile bugün Rojava’da bir kadın devrimi yaşandığının altı çizildi. 

Kongreye Skype üzerinden katılan Avrupa Kürt Kadın Hareketi aktivistlerinden Deniz Zeyno, siyasal süreç ve Kürt kadının rolü üzerine bir konuşma yaptı. İngiltere Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Elif Sarıcan’ın konuşması ardından, Alevi örgütleri, SKB ve yöresel derneklerin kadın komisyonlarının kutlama mesajları okundu.

Konuşmalar ardından kongreye geçildi. Çalışma raporun okunduğu kongrede kadınların sorunlarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Kürt Kadın İnisiyatifi yapmış olduğu kongreyele meclisleşme kararına gitti ve yeni meclisin isimini Jiyan Kadın Meclisi olarak belirleyerek üyelerini seçti, yönetimini belirledi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.