Mandela'nın arkadaşından Öcalan'a özgürlük talebi

Dünya Haberleri —

Ebrahim İsmail Ebrahim

Ebrahim İsmail Ebrahim

  • Robben Adası’nda 15 yıl Nelson Mandela ile tutsak edilen Güney Afrika eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Ebrahim İsmail Ebrahim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi.

 

Afrika Ulusal Kongresi’nin (ANC) Yürütme Komitesi üyesi Ebrahim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride tepki gösterdi. Öcalan için "Mazlum Kürt halkının olağanüstü lideridir" ifadesini kullanan Ebrahim, "Kendi yaşamını özgürlük ve adalet için feda etti. Fakat sadece kendi halkı için değil; öğretisi, düşünceleri tüm Türkiye halkları ve büyük Ortadoğu halklarını ilgilendiriyor" diye belirtti.

Öcalan’ın demokrasi ve insan hakları, kadın kurtuluşu ve cinsiyet eşitliğini esas aldığının altını çizen Ebrahim, "Uluslararası güçlerin komplosuna maruz kaldı. Tutsaklığı Mandela gibi adil olmayan bir müebbetle sürüyor. Uluslararası topluma çağrı yaparak acil tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Öcalan’ın Kürt sorununda kilit role sahip olduğuna da vurgu yapan Ebrahim, "O, sadece Kürt halkı için değil, Türkiye ve Ortadoğu halklarının özgürlüğü için müzakere sürecindeki diyaloğun bir parçası olmalıdır" mesajı verdi.

Prof. Laura Corradi

Seni de Strasbourg’a bekliyoruz

“Zamanı Geldi Öcalan’a Özgürlük” İtalya Komitesi’nde yer alan Prof. Laura Corradi ise "Ortadoğu’daki savaşlar için çözüm öneren Kürtlerin başkanı illegal olarak İmralı Adası’nda 22 yıldır tutuklu bulunuyor" diye konuştu. 2 Ekim Cumartesi günü Strasbourg’da Avrupa Konseyi önünde "Öcalan için harekete geç" sloganıyla yapılacak mitinge katılım çağrısında bulunan Corradi, "Öcalan için özgürlük zamanı. Strasbourg’a gel, seni de bekliyoruz" dedi

Öcalan’la görüşme başvurusu

Öte yandan İtalya Sosyalist Parti vekillerinden Gianni Marilotti ve Roberto Rampi, Öcalan'a Özgürlük Nöbet eylemine destek ziyaretinde bulundu. Rampi yaptığı açıklamada, Öcalan'ın büyük bir lider ve düşünür olduğunu dile getirdi. Öcalan'dan uzun süredir haber alınamamasından endişe duyduklarını belirten Rampi, "Kendi hükümetimize bu konuda soru önergesi sunacağız. Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için çaba sarf edeceğiz. Türk Dışişleri Bakanlığı'ndan da Kürt liderin durumu nedir? Onu görmek istiyorum. Göremesemde telefonla konuşmak istiyorum' şeklinde bir talepte bulunacağım" dedi. STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.