Mergêzerê’de devam eden operasyonda zaman zaman çatışmalar yaşandı. 3 gerillanın şehit düştüğü çatışmalarda Türk ordusunun kayıpları tam olarak netleştirilemedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, dünkü açıklamasında eylem ve operasyonlarla ilgili şu bilgileri paylaştı:

* TC ordusu 24 Eylül günü saat 07.00’de çok sayıda zırhlı araç ile Orkê köyü alanına gelerek alanda arama tarama faaliyetleri yürüttü. Gerillalar, aynı gün saat 17.30’da arama faaliyetleri yapan bir operasyon kolunu RPG-7 silahlarıyla vurdu; ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemedi.

* 25 Eylül günü ise TC ordusu Zeytuna boğazına indirmeler yaptı ve saat 05.30’dan 11.00’e kadar yoğun çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda en az 2 asker öldürüldü. Ayrıca çatışma anında Kobra tipi helikopterler de alanı vururken; gerillalar, ağır silahlarla Kobra helikopterlere karşı ateş açarak alandan uzaklaşmalarını sağladı. Aynı gün saat 11.00 - 23.00 arasında savaş uçakları, obüs ve havanlarla alan bombalandı. Operasyon halen devam ediyor. Çatışmalarda 3 gerilla şehit düştü.

* Gerillalar, Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Şehit Cahit tepesinde bulunan askerleri, 27 Eylül günü saat 08.15’te ağır silahlarla vurdu; ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilemedi.


Kağızman’daki operasyon

* TC ordusu 20 Eylül günü sabah saatlerinde Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê ve Qula alanlarında operasyon başlattı. Aynı gün saat 13.00 - 16.00 arasında çatışmalar yaşandı. Bu çatışmada 1’i uzman çavuş olmak üzere çok sayıda asker öldürüldü, fakat sayı tam netleştirilemedi. Bir kademe geri çekilen TC ordusu alanı tank, obüs, havan ve Kobra tipi helikopterlerle vurmuştur. Çatışmalarda 2 gerilla kahramanca savaşarak şehit düştü. 

* Türk savaş uçakları, 27 Eylül günü saat 19.00 - 22.00 arasında Xinêre alanına bağlı Lolan mıntıkasını bombalandı.


Kirpi darbelendi

YPS Genel Koordinasyonu da yaptığı açıklamada, üç alandaki eylemlerle ilgili detayları paylaştı:

* Gever - Şemzînan yolunda 26 Eylül günü Gever’den Şemzinan’a gitmekte olan Dara ve Kapurte köyleri arasında yapılan sabotaj eyleminde 1 Kirpi tipi zırhlı araç darbelendi. Kirpi’nin ardından gelen diğer zırhlı araç da darbelendi. Konvoydaki araçlar eylemden sonra etrafını rastgele taradı. Getirilen çekici ile Kirpi’nin aracın enkazı kaldırıldı. Bu eylemde 3 ölü, 3 de yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı.

* Bitlis / Ahlat’ta Adnan Nacaroğlu adındaki şahıs halkımıza karşı yürüttüğü karşıt faaliyetlerinden dolayı daha önce uyarılmıştı. Bu şahıs uyarıları dikkate almadığı için  23 Eylül akşamı 2 iş makinesi ve 2 konteynır yakılarak imha edildi.

* Van’da 27 Eylül akşam Özel Harekatçıların kaldığı İl Jandarma Komutanlığı binasını hedef alındı. Bina ve binanın önünde bulunan bir mevzi etkili bir şekilde vuruldu. 

 

ANF / BEHDİNAN