Milano’da: “Umut Zamanı”

Dünya Haberleri —

Milano'da

Milano'da "Umut Zamanı" etkinliği

  • İtalya’nın Milano kentinde “Umut zamanı” şiarıyla düzenlenen  etkinlikte bir araya gelen yüzlerce kişi, ‘Öcalan’a özgürlük, Kurdistan’a statü’ dedi. Kürt Halk Önderinin görüşlerinin tartışıldığı panel ile başlayan etkinlik coşkulu bir konser ile noktalandı. 
  • İtalya Kurdistan Enformasyon Bürosu, Rete Kurdistan-İtalya ve İtalya Yeniden Yapılanma Komünist Partisinin organize ettiği etkinlikte, konser alanına “Adalet olmadan barış olmaz” ve “Amasız ve fakatsız Kürt halkının yanındayız” pankartları asıldı.


 SERKAN DEMİREL/ MİLANO  

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirleri uluslararası platformlarda tartışılmaya devam ediliyor. İtalyan dostların organize ettiği ve katılımcılarının çok yüksek oranda İtalyan olduğu Milano’daki etkinlikte başta Öcalan’ın fiziki özgülüğü ve siyasi tutsaklara özgürlük gündemdeydi. Kürt halkının kendi kaderini tayin etme hakkının ve özgürlüğünün savunulması için İtalya’nın Milano kentinde “Umut Zamanı” şiarıyla bir panel ve konser düzenlendi. İtalya Kurdistan Enformasyon Bürosu, Rete Kurdistan-İtalya ve İtalya Yeniden Yapılanma Komünist Partisi öncülüğünde Delle Cascine di Chiesa Rossa parkında yüzlerce insanın katılımıyla gerçekleşen etkinlik alanı, Abdullah Öcalan’ın ve PKK’nin posterleriyle donatıldı. Alana ayrıca, İtalyanca “Adalet olmadan barış olmaz” ve “Amasız ve fakatsız bir şekilde Kürt halkının yanındayız” pankartları asılırken, kurulan stantlarda ise Abdullah Öcalan’ın farklı dillerde yayınlanan kitapları tanıtıldı.
Etkinlik, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin ve Rojava Devrimi’nin tartışıldığı bir panel ile başladı. Kürt Siyasetçi Hazal Koyuncuer moderatörlüğündeki panelde, Rojava Devrimi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerine de çalışmaları olan ünlü İtalyan karikatürist Zerocalcare, Abdullah Öcalan’ın kitaplarını İtalyanca çeviren Punto Russo yayınevi editörü Roberto Mapelli ve Rojava’ya birçok defa giden Gazeteci Giacomo Sini konuşmacı olarak yer aldı.  
 
Etkinlik panel ile başladı
Panelde ilk olarak söz alan Kürt Siyasetçi Hazal Koyuncuer, Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin dünya halkları açısından önemine değinen bir sunum yaptı. Koyuncuer, “bugün halklar hep birlikte Abdullah Öcalan’a özgürlük talep ediyor” dedi. Kürt Halk Önderi üzerindeki ağırlaştırılmış mutlak tecride de değinen Hazal Koyuncuer, Türk devletinin Kürt halkı üzerinde yürüttüğü ağır saldırılara karşı hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.  
 
Mapelli: Öcalan toplumu ve bireyi özgür kılıyor
Rêber Öcalan’ın kitaplarını İtalyanca çeviren Punto Russo yayın evi editörü Roberto Mapelli de kapitalist modernitenin toplumsal yıkıma sebep olduğuna vurgu yaparak, Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin kendisini çok etkilediğini ifade etti. Mapelli, “Bu fikirlerin İtalya’da da karşılık bulması için bu kitapları çevirdim” dedi. Avrupa’daki alternatif ve sol hareketler olarak Abdullah Öcalan’ın kitaplarından çok şey öğrendiklerini dile getiren Mapelli, “İçinde yaşadığımız finansal kapitalizm, tamamen toplumların bütün değerlerini yok etmek üzerine kurulu. Kapitalist sistem toplumları hapishanede tutmaya çalışırken, Abdullah Öcalan toplumu ve bireyi özgür kılmaya çalışıyor” diye konuştu.
 
Zerocalcare: Rojava, teorinin pratiğe geçtiği yerdir
Mapelli’nin ardından, Rojava Devrimi ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerine de çalışmaları olan ünlü İtalyan karikatürist Zerocalcare söz aldı. Zerocalcare, Özellikle Kobanê direnişiyle birlikte Kürtlerin mücadelesinin sınırları aştığını ifade eden Zerocalcare, “Ben de bu devrimi ve mücadeleyi daha yakından tanımak ve Avrupa taşımak için bu çalışmaları gerçekleştirdim. Rojava Devrimi, sosyalistler için Avrupa’da daha çok teoride kalan bir paradigmanın hayata geçtiği yerdir” dedi.
 
PKK yasağı kalkmalı
Rojava Devrimi’nin mimarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunun altını çizen ünlü İtalyan karikatürist Zerocalcare, “Abdullah Öcalan ve PKK, kapitalist sistemin toplumlarda yarattığı bütün sorunlara bir çözüm sunuyor. Abdullah Öcalan’ın fikirleri sadece bölge halkları için değil herkes için önemli. Düşüncelerinin hayat bulması için Abdullah Öcalan’ın özgür olması gerekir” diye ekledi.
 
Sini: Türk devleti ve cihatçılar ortak 
İtalyan gazeteci Giacomo Sini’de panelde yaptığı konuşmada Rojava ve Şengal’de edindiği izlenimleri paylaştı. Kürtlerin büyük zorluklara rağmen Rojava Devrimi’ni ayakta tutmaya çalıştığını söyleyen gazeteci Sini, Türk devleti ve cihatçı grupların Rojava Devrimi’ni yok etmek için ortak hareket ettiğini kaydetti. Sini, “Rojava Devrimi hepimiz için bir umuttur, bu umudu korumak için Rojava’ya sahip çıkmak gerekir” dedi.
        
‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kurdistan’a Statü’ 
Panel’in ardından etkinlik, Alesio Lega, Marco Revelli, Berfin Demir, Renatı Franchi, Asti Abdo, Rap Caverna Posse, Yung Paninaru, Ellie Cottino ve Assalti Frontali gibi sanatçıların katılımıyla Öcalan’a özgürlük şiarıyla bir konserle devam etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.