Kişisel eşyalar bulundu

Mısır ordusundan dün yapılan açıklamada Akdeniz'de düşen uçağın enkazına İskenderiye kentine 290 kilometre uzaklıkta bulunduğu belirtildi. Açıklamada yolculara ait olduğu sanılan bazı kişisel eşyalara da ulaşıldığı duyuruldu.  Açıklamada, ekiplerin uçağın kara kutusunu aramaya devam ettiğine de dikkat çekildi. 

Yunanistan'ın Kerpe Adası açıklarındaki arama çalışmalarına dün sabahtan itibaren Fransız ve İngiliz askeri uçakları da katıldı.


Önceki gün düşmüştü

Mısır Havayolları'na (EgyptAir) ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı 66 yolcu ve mürettebatla Paris-Kahire seferini yaparken önceki gün Akdeniz'de düşmüştü.Uçaktaki yolcuların büyük kısmı Fransa ve Mısır vatandaşıydı.  Yetkililer, inişe yarım saat kala radar ekranlarından kaybolan 804 sefer sayılı uçağın düşüş nedenine ilişkin farklı tahminlerde bulunuyor.


Terör saldırısı ihtimali yüksek

ABD Savunma Bakanlığı, uçakta bir patlama meydana geldiğini doğrulayan verilere sahip olmadıklarını açıkladı. Mısır Havacılık Bakanı Şerif Fathi ise uçağın "terör saldırısı sonucu düşme ihtimalinin, teknik bir arıza nedeniyle düşme ihtimalinden daha yüksek" olduğunu söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, "Bir kaza veya değil, aklımızda terör ihtimali de var" dedi. 

Pilotun  acil durum ve imdat çağrısında da bulunmaması ve uçağın aniden rotasından çıkarak düşüşe geçmesi de saldırı ihtimalini güçlendiriyor. 

Uçağa ne olduğunu kara kutuların incelenmesi sonrası ortaya çıkacak. 


 HABER MERKEZİ