“Üniversitemiz 134 mobese kamerası ile korunuyor” diyen Muş Alparslan Üniversitesini tebrik ediyorum. Övünecek başka bir şeyi kalmayınca ortaya böyle saçma sapan reklam yapma gereği duyuluyor demek. Dünyada mobese kamerası ile övünen kaç tane üniversite var ki? Oxford, Harvard bir de Muş Alparslan!!! Öğrencilerine sabır diliyorum.

Hazır üniversitelerden girdik devam edelim. Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. İhsan Sabuncuoğlu anlatıyor, dinleyelim hele. Eylül 2013’de öğrenci kabul etmeye başlayacak üniversitede birçok yenilik gerçekleştirdiklerini anlatan Sabuncuoğlu, tüm öğrencilerinin banka hesaplarına her ay belli bir miktar para yatıracaklarını söyleyerek şöyle devam etti, “Okurken dokunamayacakları bu para onların kariyer desteği olacak ve öğrenci mezun olduğunda bu parayı kullanabilecek. Biriken para 20-30 bin Dolar gibi bir meblağ olacak. Bu uygulama Türkiye’de bir ilk.” Dünyadaki eğitim kurumlarına sesleniyorum! Daha okula başlamadan öğrencisine eğitim, bilim, üretim değil de para vaat eden kaç üniversite var? Herhalde bu üniversiteden en iyi derece ile mezun olanı da direk Çankaya köşküne atayacaklar.
**
Gaz cumhuriyeti Türkiye’de işler şu aralar malum fena. Erdoğan kalkıp Fas’a kaçıyor. Nasıl bir insan olup çıktın RTE! Aciyem, aciyem sana…
**
CHP reklam kolları başkanı gazeteci Koray Çalışkan twitterde şöyle bir soru sormuş: “Diyarbakır hariç bütün büyük şehirlerde isyan var. Başbakan geziye çıkıyor. Nasıl yorumluyorsunuz?” Sevgili Koray, yorumlamadan önce sana sormak lazım! Sen siyaset dersi veren bir insansın. Ben de 70 yıldır bu işi yapıyorum! Senin kadar saçma sapan analiz yapanı şimdiye kadar görmedim. Böyle aptalca bir okuma görmedim! Bu başarını neye borçlusun. Nasıl yorumluyorsun?
Utanmasa tüm ihaleyi Amed’e çıkaracak. Ee madem şikayetçisin al “Kemal’in askerlerini” gel benim babam, başlat bir isyan burada, söz arkandan geleceğiz.
Saçmalardan seçmelere devam edeyim ben! Yaşayan son fosil artığı Taha Akyol’un oğlu Mustafa Akyol var. Pırt demiş babasının burnundan düşmüş mübarek. O da yazmış… “Taksim Gezi Parkındaki göstericilere destek veresim biraz gelse de, Türk solunun geleneksel düşmanlığını görünce vazgeçiyorum”… Al Koray’ı vur buna, sonra al ikisini de vur Taha Akyol’a… Sonra at çöpe!
**
AKPi İstanbul Milletvekili Şirin Ünal attığı tweetlerde mesajları ile Gezi Parkı’nda yıkıma karşı direnenlerle dalga geçmişti bir güzel. Ünal, Taksim bölgesindeki vatandaşların oradan uzaklaşmasını tavsiye ederken, ‘düzene itaat etmek gerekir’ diyor. Ünal’ın mesajlarından bazıları şöyle: “Ben 100.000’nin üzerinde ağacı Vatan Topraklarına dikmiş/ diktirmiş bir insanım. Yaptıklarıma hayalleriniz ulaşamaz”, “Oradan uzaklaşırsanız cumanız sakin geçer.” “Oradan uzaklaşırsanız umarım güzel bir gününüz olur. Düzene itaat gerekir.” “Gaza ihtiyaç duyanlar var demek ki…”
Şuan gelinen aşamadan ne düşünüyor acep Şirin! Tadını çıkarıyordur diye umuyoruz…
**
Haber şöyle: Diyarbakır’da bugüne kadar toplumsal olaylara müdahalede bulunan Çevik Kuvvet ekipleri, artık diğer asayiş olaylarında hizmet vermeye başladı. Süreçle birlikte firmaların tarihi ve turistik yerlere turlar düzenlediği Diyarbakır’da turist sayısı da her geçen gün artarken, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, turistlerin ilgi gösterdiği kentin tarihi mekanlarının bulunduğu Sur İlçesi’ndeki devriyelerini artırdı. Önlemler kapsamında Çevik Kuvvet ekipleri de devriye görevine başladı.” Sanırım bu tarz haberlere artık çokça maruz kalacağız. Her şey bu sürece bağlanacak. O değil de sanki her gün “toplumsal olay” vardı da ancak asayişe vakit bulmuş emniyet! 2 satır yazıda bin tane sırlarını afişe etmişler.