Belçika polisi dün sabah Brüksel’in Moleenbeek semtinde düzenlediği operasyonda 29 yaşındaki Belçika ve 34 yaşındaki Fas asıllı iki şüpheliyi gözaltına aldığını duyurdu. Belçika Federal Savcılığı, evlerde yapılan aramalarda patlayıcı madde ya da silah bulunamadığını fakat şüphelilerin Paris saldırılarıyla bağlantılı olabileceğini açıkladı. Belçika polisi Paris saldırılarının Brüksel’in Molenbeek bağlantılı olduğu açıklanmasının ardından bölgede çok sayıda operasyon düzenlemişti.
Salah Abdeslam halen bulunamadı
Paris'i kana bulayan DAİŞ'lilerden Salah Abdeslam ise halen yakalanamadı. Geçtiğimiz hafta Abdeslam'ın Belçika ve Fransa sınırında bir benzin istasyonunda çekilmiş yeni görüntülerinin ortaya çıkması üzerine Belçika polisi operasyonlarını artırmıştı.
TV’lerde yayımlanan görüntülerin 13 Kasım'daki kanlı saldırılardan bir gün sonra çekildiği açıklanmıştı. Abdeslam'ın Belçika'dan Suriye’ye kaçmış olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.
BRÜKSEL