Mor fularlarıyla en önde

Yurt Dışı Haberleri —

Gençlik yürüyüşü/foto: Deniz BABİR

Gençlik yürüyüşü/foto: Deniz BABİR

  • Kurdistanlı ve enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle Almanya’da 4 gündür yürüyor. Yürüyüşe dün kadınlar mor fularlarıyla öncülük etti. 

 

BERFİN DENİZ/DUISBURG

Kürt ve enternasyonalist gençlerin Dortmund’da başlattıkları yürüyüş 4. gününe girerken, gençler şimdiye kadar 60 kilometre yol katetti. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğüne kavuşturulması talebiyle, Kürt gençleri ve enternasyonalist devrimci gençlerin Almanya’da organize ettiği “Özgürlük Yürüyüşü” coşkuyla sürüyor. Eyleme  Almanya, İsviçre, Fransa, İngiltere, İspanya, İtalya, Bolivya gibi ülkelerden 40’a yakın enternasyonalist ve 200’e yakın Kurdistanlı genç katılıyor. 

Dortmund’dan yürüyüşe başlayan gençler eylemlerinin 3. günü olan dün Oberhausen tren istasyonunda bir araya geldi. Komalên Jinên Ciwan’ın (KJC) başlattığı “Jin Jiyan Azadî Serbixe Azadî” hamlesi kapsamında dünkü yürüyüşe kadınlar öncülük etti. Genç kadınlar saçlarına mor fularlar takarak “Jin Jiyan Azadî Serbixe Azadî” pankartı ve “Jin Jiyan Azadî” sloganı eşliğinde Duisburg’a doğru yürüyüşe geçti. Sıcak havaya rağmen yürümeye devam gençler, her molada halay çekmeyi aksatmadı. 

Akşam ise Duisburg DTKM’de genç kadınlara yönelik jineoloji semineri düzenlendi. 

Eylemleri 4. güne giren gençler yaklaşık 60 km yol aldı. Bugün Neuss tren istasyonunda sabah saat 09:00’da toplanacak gençler Düsseldorf şehir merkezine doğru yürüyüşe geçecek.   

Cizreli Melike/foto: BERFİN DENİZ

Burada olmak etkileyici

Eyleme katılan genç kadınlardan birisi Melike. Cizreli 22 yaşındaki Melike, annesi basına verdiği bir röportajdan dolayı yargılanınca 9 ay önce, 6 kardeşi ve annesi ile Almanya’ya gelmek zorunda kalmış. Başka bir ülkede yaşamanın çok zor olduğunu söyleyen Melike, böyle büyük bir eyleme ilk defa katıldığını söylüyor. Melike, “Biz kadınlar sürekli bir baskı altında yaşadık. Sen konuşamazsın, yapamazsın sözleri ile büyüdük. Ancak Önderliğin paradigması ile bu durum değişti. Bütün genç kadınlar bunu görmeli. Burada enternasyonalist kadınları görmek beni çok etkiledi. Önderliğimizin paradigması artık tüm dünyada. Biz genç Kürt kadınlar olarak Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü ve kendi özgürlüğümüz için mücadeleyi büyütmekten başka çaremiz yok” dedi. 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.