Mücadeleyi beraber yürütelim

Kadın Haberleri —

Belgin Diken

Belgin Diken

  • HDP Kadın Meclisi üyesi Belgin Diken 2022 yılı 8 Mart’ını Garibe Gezer ve Deniz Poyraz’a atfettiklerini belirterek, kadınları zulme karşı ses çıkarmaya ve birlikte mücadeleye etmeye çağırdı.

MEDİNE MAMEDOĞLU/ NÛJINHA-AMED

8 Mart haftası boyunca alanlarda olacak olan Tevgera Jinên Azad (TJA) eylem ve etkinlikleri ile artan özel savaş politikası ve cins kırımına dikkat çekecek. 2022 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü cezaevinde katledilen Garibe Gezer ve Deniz Poyraz’a atfedeceklerini söyleyen HDP Kadın Meclisi Üyesi Belgin Diken, programlar kapsamında sokak sokak ve ev ev gezerek kadınlarla bir araya geleceklerini ifade etti. Bu yıl tek hedeflerinin kadınlara ulaşmak olduğunu belirten Diken, sistemin kadınlara ve cezaevindeki hasta tutsaklara yönelik baskılarına, hak ihlallerine ve devletin özel savaş politikalara karşı alanlara ineceklerini kaydetti.

‘Artık Yeter!’ denilecek 

2022 8 Mart’ını Kürt kadınları olarak cezaevinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer ve İzmir’de parti binasında katledilen Deniz Poyraz’a atfettiklerini belirten Belgin Diken, yaşanan şiddet ve kırıma “Artık yeter!” demek için alanlara çıkacaklarını vurguladı. Diken konuşmasına şöyle devam etti: Programlarımız il il bazında gerçekleşecek her ilçe ve ilin kendine özgü programları olacaktır. Özellikle ev ziyareti ve şölenlere ağırlık vereceğiz. Genç kadınlarımızı son dönemde artan fuhuş ve yozlaşma çukuruna karşı bilinçlendireceğiz.”

Mücadeleyi birlikte yürütelim

Belgin Diken, TJA ve HDP Kadın Meclisi olarak yapacakları programlara ve final mitingine katılarak kadınları zulüme karşı sesini yükseltmeye çağırdı. “Hep birlikte bu mücadeleyi beraber yürütelim” diyen Diken, kadınların savaş politikalarına ‘dur’ belirterek,“ Bizler susmayacağız” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.