Muhalefete seçim güvenliği çağrısı

HDP Sözcüsü Ebru Günay

HDP Sözcüsü Ebru Günay

  • HDP Sözcüsü Ebru Günay, muhalefet partilerine tekrar çağrıda bulundu: "En azından ‘seçim güvenliği’ ve manipülasyonlarla mücadele temelinde tüm muhalefet partileri olarak bir araya gelmeli ve seçmenlerimizin sandığa gitme ve oylarını güven içerisinde kullanmalarını sağlayacak bir iş birliğini sergilemeliyiz. Seçimlere katılacak olan tüm muhalif partilerin ortak bir seçim güvenliği platformunu oluşturmasını zaruri görüyoruz.” 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki gelişmelere dair açıklamalarda bulunan Günay, hiçbir engellemenin HDP'nin dayandığı siyasi geleneği küçültmediğini, çığ misali büyüttüğünü söyledi. AKP-MHP ittifakı nın, muhalefeti susturmak için önce HDP’den başladığını hatırlatan Günay, "Partimizi şeytanlaştırma, düşmanlaştırma, belediyelerine kayyum atama, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması, gözaltı, tutuklama ve cezaevi. Tüm bunlar önce HDP’ye uygulanıyor, sonra da tüm muhalefete uygulanıyor. Bu ülkenin geleceğine talip olduğunu söyleyen 6’lı Masa bileşenleri, bu tarihsel sorumluluktan oldukça uzak görünüyor" dedi. 

Adaletsiz bir yarış olacak

Önümüzdeki seçim sürecinin, hiç olmadığı kadar adaletsiz bir yarış olacağını, adaletsiz bir ortamda gerçekleşeceğini kaydeden Günay, şöyle devam etti: "Bir tarafta vergilerimizle fonlanan devletin tüm imkanlarını kendi çıkarlarına kullanacak bir Cumhur İttifakı, diğer tarafta seçim kampanyalarını sürekli engellemeler, yalan haberler ve manipülasyonlar ve çeşitli hilelerle mücadele etmek zorunda kalacak muhalefet partileri olacak. Bu nedenle muhalefet partilerine tekrar çağrıda bulunuyoruz. En azından ‘seçim güvenliği’ ve manipülasyonlarla mücadele temelinde tüm muhalefet partileri olarak bir araya gelmeli ve seçmenlerimizin sandığa gitme ve oylarını güven içerisinde kullanmalarını sağlayacak bir iş birliğini sergilemeliyiz. Muhafazakar veya seküler, sağcı ya da solcu ayırt etmeksizin seçmenlerimize karşı sorumluluğumuzun bir gereği olarak, seçimlere katılacak olan tüm muhalif partilerin ortak bir seçim güvenliği platformunu oluşturmasını elbette zaruri görüyoruz, zira iktidarın oyunları sandık oyunlarıyla da devam ettiğini geçmiş deneyimlerimizden biliyoruz. Ümit ederim ki, bu çağrımıza ve önerimize tüm muhalefetten aklıselim bir yanıt alabiliriz."  

İttifak güçlenerek yürüyor

Ezilenlerin, sömürülenlerin, yok sayılanların yüzyıllara dayanan bir mücadele ve direniş geleneğinin devamı ve temsilcileri olduklarının altını çizen Günay, şunları ifade etti: "Devraldığımız bu onurlu mirası, her türlü baskıya ve inkara karşı savunmaya ve daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu coğrafyanın ezilenlerinin, yoksullarının, kadınlarının, gençlerinin, yaşam alanı savunucularının, yok sayılanlarının haklarını savunmak ve egemen iktidar bloklarına karşı halkların asıl birliğini temsil eden Emek ve Özgürlük İttifakı'mız, güçlenerek yoluna devam ediyor. 

Sadece seçim ittifakı değil

Emek ve Özgürlük İttifakı'mız sadece bir seçim ittifakı değil, özgürlüğün, demokrasinin, eşitliğin ve adaletin yolunun mücadeleden, sokaktan geçtiğini bilerek yoluna devam ediyor. Tam da bu çerçevede; yoksulluğa, baskıya, sömürüye, tecride, faşizme ve asimilasyona karşı en büyük cevabı, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak 15 Ocak’ta İstanbul Kartal Meydanı’nda bir kez daha vereceğiz. Bizler ne restorasyonculara ne de tek adamcılara mahkumuz. Bizim yolumuz, bütün ezilenlerin ittifakını ve birliğini esas alan özgürlüğün, eşitliğin ve emeğin yoludur.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.