Mülteci kampında korona salgını

Yurt Dışı Haberleri —

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği yerlerin başında mülteci kampları geliyor

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği yerlerin başında mülteci kampları geliyor

  • İsviçre genelinde son bir hafta içinde yüzde 1’in altında olan günlük pozitif oranı yüzde 5’e çıktı. Koronavirüs salgınının en çok etkilediği yerlerin başında ise mülteci kampları geliyor.

 

ERDOĞAN ZAMUR/BASEL

Basel’de bulunan Migrasyon merkezinde çok sayıda mülteci koronavirüse yakalandı. Salı günü yapılan genel korona testinde mültecilerin yüzde 40’ının pozitif olduğu ortaya çıktı.

Kampta kalan Kürdistanlı Hüseyin Erpolat ve Berxwedan Peker, "İlk başta kimin pozitif olduğu belli değildi. Hepimiz saatlerce aynı bahçede bekletildik. Burada hijyen ve mesafe kuralları uygulanmadı" dedi. 160’dan fazla kişinin kaldığı kampta, yaklaşık 60 kişinin test sonuçlarının pozitif çıktığını belirten Erpolat ve Peker, “İki katlı olan kampın üst katına test sonuçları pozitif, alt kata ise negatif kişiler yerleştildi. Pozitif olanların yemekleri odalarında verilmekle birlikte, diğer kişiler ise toplu yemek yemeye devam ediyor. Kampa giriş ve çıkış yasaklandı, doktor, avukat ve mahkeme randevuları ise iptal edildi" diye belirttiler.

Korona salgını ile birlikte kampta birçok sorun yaşamaya başladıklarını belirten Erpolat ve Peker, bu sorunların giderilmesi için yazılı olarak başvurduklarını ve kamp yönetimi ile de görüşeceklerini söyleyerek, taleplerini şöyle sıraladı:

  • Hijyen malzemeleri tedarik edilmeli ve ortak alanlarda bu malzemelere erişim sağlanmalı,
  • Yanlış ve eksik bilgilendirmelerin önüne geçilebilmesi için şeffaflık ilkesi işletilmeli ve sosyal hizmet sunulmalı,
  • Covid-19 yönetim sürecine geçilmeli, kamp üzerinde baskı oluşturmak yerine gerekli tedbirler alınmalı. Test ve aşılama zamanında yapılmalı,
  • Kampta zor koşullar altında çocuklarıyla birlikte kalan ailelere daha iyi bir yaşam alanı oluşturulması.
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.