Alınan bilgiye göre Almanya'nın Hessen eyaletindeki Heppenheim kentinde yaklaşık 65 kişinin kaldığı mülteci yurdunda önceki gece saatlerinde yangın çıktı. Dört katlı binada yangın söndürme çalışmalarının gece boyunca sürdüğünü açıklandı. Yangında bir kişinin ağır yaralı olduğu, çok sayıda kişinin de yangından hafif yaralanmalarla kurtulduğu belirtildi. Yangından sonra yurdun ise kullanılamaz duruma geldiği öğrenildi.
Panikle balkondan atladılar
Gazetemizi arayarak olayla ilgili bilgi veren Kürdistanlı Edip Kaya ise şunları söyledi: "Gece saat 01:00 sıralarında bir anda ortalığı duman kapladı. Sonra giriş kısmında yangın çıktığını anladık. Yangın sırasında binada kalanların bir kısmı panikle kendisini pencelerden ve balkonlardan attı. Kimisi ise balkonlara çarşafları bağlayarak aşağı inmeye çalıştı. Bu sırada yaralananlar oldu. Sonrasında ise mültecilerin tamamı olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri tarafından binadan tahliye edildi."
Sebebi bilinmiyor
Kaya, yangının neden çıktığını henüz bilmediklerini belirterek, "Yangın teknik bir sorundan mı yoksa bir sabotajdan mı kaynaklandı bilmiyoruz. Neden olduğuna dair şimdiye kadar bize herhangi bir şey söylenmedi“ dedi.
Kundaklama olabilir
Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. Ancak son dönemlerde Almanya'da mültecilere yönelik saldırıların artması gözönüne alınınca kundaklama ihtimali de akla geliyor. Zira Almanya'da aylardır sık sık hem boş hem de halihazırda mültecilerin yerleştirildiği yurt ve barınaklar kundaklanıyor. Ağustos ayının sonuna kadar 340 mülteci yurduna saldırı düzenlendiği tahmin ediliyor. Saldırıların bu yılın ilk sekiz ayında geçen yıldaki toplam saldırı sayısının iki katına çıktığına dikkat çekiliyor.
HABER MERKEZİ