Savaş bölgelerinden kaçarak Yunanistan üzerinden Avrupa'ya gelen mülteciler, Macaristan'ın sert tutumu nedeniyle Balkan ülkelerini geçerek batı ve kuzey Avrupa'ya ulaşmaya çalışıyorlar.

Komşularının aksine mültecilerin geçişlerine yardım eden Hırvat hükümeti, sınırında güvenli bir koridor oluşturulmaya da çalışıyor. Hükümet, sınır bölgesine mayın tarama uzmanları gönderdi. Uzmanların, Hırvatistan-Sırbistan sınırında eski Yugoslavya'daki iç savaş döneminden kalma mayınları temizlemesi planlanıyor. 


6 bini aşkın mülteci vardı

Hırvatistan'da şimdiye kadar 6 bini aşkın mültecinin geldiği açıklandı. Gelenleri kayıt altına alan Hırvat yetkililer, mültecileri daha sonra geçici barınaklara gönderiyor. Ancak isteyen mülteci yoluna devam edebiliyor. Polis geçişleri engellemiyor. 


Bir sonraki durak Slovenya

Hırvatistan'dan sonra mültecilerin bir sonraki durağı ise kuzeydeki Slovenya. Ancak Ljubljana hükümeti, mülteciler için güvenli koridor açmayacaklarını açıkladı. Slovenyalı yetkililer, Avrupa Birliği kuralları uyarınca sığınmacıların önce kayıt altına alınacağını belirtti. Hırvatistan ve Avusturya arasında kalan AB üyesi Slovenya, Schengen Bölgesi'ne de dahil. AB üyesi Hırvatistan ise henüz Schengen üyesi değil. 


 ZAGREB