Mûş başarısını kutladı

Muş

Muş

  • DEM Parti, Mûş’ta on binlerce kişinin katılımıyla tarihi zaferini kutladı.

Mûş halkı, zaferlerini kutlamak için önceki akşam kent merkezinde bulunan Kobanê Meydanı’na akın etti. Alana gelen on binlerce kişi, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin jiyan azadî” sloganlarını attı. DEM Parti Gençlik Meclisi “Sen nerelisin konuş sen nerelisin”, “Bu zafer tecridi kıracak” dev pankartlarını meşalelerle açarak alana giriş yaptı. Kutlamada, Eşbaşkanlar Tuba Sayılğan ve Sırrı Söylemez’e ilgi yoğun oldu. 

Saygı duruşunun ardından konuşan Eşbaşkan Tuba Sayılğan, “Şimdi bu sorumluluk bilinciyle bu şehri eni iyi şekilde yöneteceğiz. Bu şehri hep birlikte yaşam alanlarına dönüştüreceğiz. Meydanlarda alanlarda ne söylediysek hepsinin arkasındayız. Biz bu şehri yarınlar için inşa edeceğiz. Yolumuz açık olsun” dedi. Eşbaşkan Sırrı Söylemez de şunları söyledi: “Bize umut olanlara umut olacağız. Hep birlikte halk iradesini daha güçlü bir yere taşımak için çalışacağız. Yerelden şeffaf ve eşit bir şekilde yürüteceğiz. Muş halkına layık olmaya çalışacağız. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Halka ait olanını halka vermeye geldik.”

Yurttaşlar zılgıt, alkış, slogan ve şarkılarla halaya durdu. Etkinlik sonrası İstasyon Caddesi’ne doğru “Jin jiyan azadî” ve “Bê Serok jiyan nabe” sloganlarıyla yürüyüş gerçekleştirildi. Polisler, kitleye biber gazıyla saldırdı. Çok sayıda kişi polis şiddetine maruz kaldı. 6 gencin de darp edilerek gözaltına alındığı öğrenildi. MUŞ

 

* * * 

Cizîr’de zafer halayı

DEM Parti’nin binlerce kişinin katılımıyla Cizîr’de gerçekleştirdiği kutlada konuşan ilçenin belediye eşbaşkanları zaferi Şirnex halkına adadı. 

DEM Parti Cizîr (Cizre) İlçe Örgütü, seçimlerde elde ettikleri başarıyı kutladı. İlçe binası önünde toplanan binlerce kişi, havai fişekler, meşaleler eşliğinde kutlama yaptı. Halaya duran binler, “Bijî berxwedana Cizîrê” sloganı attı. Yusuf Temel’in ailesinin gönderdiği mesajın okunmasıyla başlayan kutlamada konuşan Cizîr Belediyesi Eşbaşkanı Abdürrahim Durmuş, “Bu zaferi, Kürt halkının iradesini talan eden, halkımızın iradesini gasp edenlere karşı kazandık. 8 yıldır Cizîr ve Kurdistan talan ediliyor. Toprağımızı talan edenlere diyoruz; eğer siz tufansanız, bizler de Nuh’un gemisiyiz. Sizler karanlıksanız bizler de aydınlığız. Cizîr’in aydınlığı hepimize kutlu olsun. Özgür ve yeni bir yaşam inşa edeceğiz. Kürt halkının iradesinden korkuyorlar. Bizler, buradayız ve varız. İrademizi teslim etmeyeceğiz. Bu sizin sonunuz olacak. Şirnex, Cizîr bütün Kurdistan kazandı” dedi.

Cizîr Belediyesi Eşbaşkanı Güler Tunç da “Bu zaferimiz yurtsever halkımıza bin defa kutlu olsun. Bu zaferimiz Şirnex halkına armağan olsun” diye konuştu. Kutlama, sloganları ve çekilen halaylarla son buldu. ŞIRNEX

 

* * *

Akdeniz’de büyük sevinç

Mersin'in Akdeniz Belediyesi, yüzde 36,92 oyla DEM Parti yönetimine geçti. Halk, Akdeniz İlçesinde bulunan Şevket Sümer Mahallesi’nde büyük bir kutlama gerçekleştirdi.

Havai fişeklerin atıldığı, meşalelerin yakıldığı, konfetilerin patlatıldığı zılgıtlar ve halaylar ile coşkunun doruklarda yaşandığı kutlamada sık sık “Akdeniz bizimdir bizim kalacak” sloganı atıldı. DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, şunları söyledi: “Aylar önce Akdeniz bizimdir bizim olacak diyorduk, sözümüzü tuttuk, Akdeniz’i aldık. Şimdi de diyoruz ki Akdeniz bizimdir bizim kalacak.”

DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Reşat Aşan, Mersin’de CHP ile yaptıkları ‘kent uzlaşısı’yla halkların kazandığını söyledi. Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, kutlamaların Newroz coşkusuna dönüştüğünü kaydetti. Sarıyıldız,  “Sözlerimizi bir bir tutuyoruz. Nasıl ki kampanyanın başlangıcında işgalci Gültak’ı göndereceğiz dediysek ve gönderdiysek, bütün sözlerimizi de bu şekilde tutacağız" diye mesaj verdi. 

Kutlamalar, halaylarla devam etti. MERSİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.