Hamburg Şêx Saîd Camisi’nde her akşam hayırsever esnaflar tarafından verilen iftar yemeğine, Kürtlerin yanı sıra farklı halklardan insanlar da iştirak ediyor.
Hamburg Şêx Saîd Camisi imamı Mele Ferman, farklı kesimlerden insanların gelmesinin kaynaşmayı yarattığını söyledi. Ferman, “Ramazan ayı münasebetiyle hayırsever esnaflarımızın katkısıyla iftar yemeği veriyoruz. İslam’ın özünde barış, kardeşlik ve adalet vardır. Her cuma hutbesinde savaştan dolayı mağdur olan halkımıza yardım edilmesi gerektiğini özellikle söylüyoruz. Burada yaşayan insanlarımız fitre, sadaka ve zekatlarını mağdur olan halkımıza göndermeleri gerekiyor. Bu yardımlar da kesinlikle Heyva Sor Kurdistanê üzerinden yapılmalıdır. Cemaatimiz, bu yardımların ihtiyaç sahibi insanlara ulaştığından emin olmalı” dedi.
Öte yandan Fransa’nın Nantes kentinde faaliyetlerini sürdüren Engin Sincer Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde de iftar yemeği veriliyor. Bir komün çalışmasıyla Nantes’te yaşayan Kürdistanlılara, Ramazan ayı boyunca her cuma, cumartesi, pazar günleri iftar yemeği verilecek. Farklı inançların bir arada buluştuğu iftar yemeği aynı zamanda toplumsal kaynaşmayı da beraberinde getiriyor. Cumartesi akşamı verilen iftar yemeğinde Kürdistan şehitleri için dualar edildikten sonra iftar açıldı.
HAMBURG/NANTES