Napoli’ye sembolik çıkarma

  • Lavrio’dan 9 Kasım’da yola çıkan Öcalan’a Özgürlük Gemisi aktivistleri, Öcalan’ın 12 Kasım 1998’de İtalya’ya gelişinin 23. yıl dönümünde Napoli’ye sembolik bir çıkarma yaptı.

BARIŞ BALSEÇER/NAPOLİ

Lavrio'dan yola çıkan Öcalan Özgürlük Gemisi, dün İtalya’nın Napoli kentine vardı. Limandan Napoli Meydanı’na kadar yürüyüş yapıldı. Eylemde, Öcalan’ın özgürlüğünün yanı sıra şu iki talebe de dikkat çekildi: "Kürt halkı ve özürlük savunucusu gerillalara karşı kimyasal silah kullanan Türk ordusunu durdurulmalı. PKK 'terör örgütleri listesi’nden çıkarılmalı."

Özgürlük Gemisi aktivistleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 12 Kasım 1998’de İtalya’ya gelişinin 23’üncü yıldönümünde Napoli’ye sembolik bir çıkarma yaptı. Brezilya, Arjantin, Almanya, İsviçre, Yunanistan, Katalan, İspanya, Fransa gibi dünyanın farklı yerlerinden aydın, yazar, gazeteci, avukat, sivil toplum temsilcisi ve aktivistlerden oluşan 40 dolayında kişi, Napoli’de Kürdistanlılar ve İtalyanlar tarafından kitlesel olarak karşılandı. Napoli limanındaki Pisacane geçidinde yapılan basın açıklamasında ilk sözü alan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a onursal vatandaşlık veren Napoli Belediyesi’ni selamlayarak, "Bu adım Önder Apo ve Kürt halkının özgürleşmesine büyük katkı sunacaktır" dedi. "Özgürlük zamanı gelmiştir" diyen Koç, tüm dünyaya seslenerek bu talebe sahip çıkılmasını istedi.

Özgürlük zamanı gelmiştir

Özgürlük Gemisi grubu adına ortak açıklamayı yapan gazeteci Anja Flach ise şunları söyledi: "23 yıl önce Önder Apo’nun İtalya’ya geldiği gün olan 12 Kasım’da Napoli’ye ulaştık. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; 23 yıl önce Uluslararası Komplo ile Önder Apo’yu rehin alıp, düşüncesi ve mücadelesini tasfiye etmek isteyen güçlere karşı Rêber Apo artık uluslararasılaşmıştır. Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi olarak Önder Apo’ya özgürlük istemini bir kez daha tüm dünyaya duyuruyoruz. Öcalan’a özgürlük zamanı gelmiştir."

Temel talepler

Flach, eylemciler olarak taleplerini şöyle ifade etti: "Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep etmekle birlikte Kürt halkı ve özürlük savunucusu gerillalara karşı kimyasal silah kullanan Türk ordusunu durdurmak da temel amaçlarımızdan biridir. Önemli bir talebimiz de DAİŞ’e karşı kahramanca savaşan, dünya halklarını büyük bir beladan kurtaran Kürt Özgürlük Hareketi olan PKK’nin 'terör örgütleri listesi’nden çıkarılmasıdır."

Kampanyamız sürecek

Özgürlük Gemisi eylemi Napoli’de sonlandırılsa da "Öcalan’a Özgürlük kampanyası"nı daha geniş kitlelerin sahipleneceği şekilde büyüterek sürdüreceklerini belirten Flach, şunları ekledi: "Önder Apo’nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü felsefesini daha büyük bir coşku ve kararlılıkla tüm dünya taşıracağız. Tüm Kürdistanlıları, dünya halklarını, dostları bu tarihsel anı büyütmeye, Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için kararlı şekilde mücadele etmeye çağırıyoruz."   

Barışın yoludur

Napoli 6. Bölge Belediyesi Temsilcisi Anessandro Fulcito ve 8. Bölge Belediyesi Temsilcisi Nicola Nardeli de yaptıkları konuşmalarda, Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşabilmesi için Kürt halkı ve dostlarını desteklediklerini belirterek, "Kürtlerle birlikteyiz" mesajı verdi. Nardelli, "Öcalan’ın özgürlüğü barışın yoludur" dedi.

Açıklamalar arından Kürt Halk Önderi Öcalan’ın büyük posteri ve Öcalan’ın özgürlüğünü isteyen pankartlar ve sloganlar eşliğinde Valilik binasının bulunduğu Napoli Meydanı’na doğru yürüyüşe geçildi. Yürüyüş boyunca sık sık "Terörist Türkiye", ve "Öcalan’a özgürlük" sloganları atıldı.

Konferans ve konser

Özgürlük Gemisi aktivistlerinin dünkü programı yoğundu. Cisterna dell’Olio’daki Modernissimo Sineması’nda farklı aktivistlerin de katılımıyla halka açık bir konferans yapıldı. Akşam ise Ex Asilo Filangieri’de (vico Maffei) sanatçılar Yelda Abbasi, Fatemeh Esmaelian Zare, Ferqin Azad, Ciccio Merolla, Carmine d'Aniello, 'E Zezi, Davide della Monica ve Suonno d'Ajere’nin katıldığı bir konser organize edildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.