Kadınlar nar festivalinde

Kadın Haberleri —

Halepçe Nar Festivali

Halepçe Nar Festivali

  • Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Halepçe Nar Festivaline 720 çiftçi ve işyeri sahibi katıldı. Yaptıkları el işleri ve yöresel yemeklerle festivale katılan kadınlar, turistlerin yoğun ilgisini çekti.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Halepçe Nar Festivaline 720 çiftçi ve işyeri sahibi katıldı. 3 gün sürecek festival Halepçe’nin Yari parkında 2 Kasım’da başladı. Bu yıl ki festivale kadınların yoğun bir ilgisi dikkat çekiciydi. Yaptıkları el işleri ve yöresel yemeklerle festivale katılan kadınlar, turistlerin yoğun ilgisini çekti. Halepçe Turizm Müdürlüğü verilerine göre sadece festivalin ilk gününde 35 bini aşkın kişi ziyaret etti.

 

Şehên Xerîb

 

Ürettikleriyle katıldı

Festivale doğal Hewreman bölgesine ait ürünlerle katılan Şehên Xerîb adlı kadın festivale ilişkin konuştu. Şehên Xerîb, 9’uncu Nar Festivaline Hewreman bölgesine ait ceviz, dut, nar suyu ve pekmeziyle katıldığını, sattığı tüm ürünlerin Hewreman ve Halepçe’ye bağlı köylerden olduğuna dikkat çekti.

Bu tür festivallerin kadınlar için iş olanakları yarattığını belirten Şehên konuşmasını şöyle sürdürdü: “Festivale katılanların büyük çoğunluğunun kadınlardan oluşması benim açımdan çok sevindirici. Kadınlar kendi yaptıkları el sanatları ve yöresel yemekler ile festivaldeki yerini aldı. Bu sayede doğal ürünler satılıyor ve bu ürünlerden toplanan gelirler direk kadınların eline ulaşıyor.”

 

Nigîn Ömer

 

Kadın rengi çoğunlukta

Nigîn Ömer ise festivallerin kadınların yaptıkları el işleri satmaları için büyük fırsatlar yarattığını ve festivale katılımlarının kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Hewreman’ın Xerpan köyünden olan Nigîn Ömer, “Dut ve nar pekmezi, kuru incir ve incir reçeli, yemekler yaparak festivale katıldım. Sattığım bütün ürünleri kendim yaptım” diyerek kadın emeğine dikkat çekti. HAREM QADİR/ ROJNEWS-HALEPÇE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.