NATO’nun tavrı sertleşiyor

Dünya Haberleri —

.

.

  • NATO'nun Rusya'ya yönelik tavrı sertleşiyor. NATO toplantısından Rusya’ya sert siyasi, askeri ve ekonomik yaptırım tehdidi çıktı.

 

NATO dışişleri bakanlarının salı ve çarşamba günleri Riga'da yaptıkları toplantı sonrası konuşan Genel Sekreter Jens Stoltenberg, Rusya’yı Ukrayna'yı işgali halinde "büyük bir bedel ödeyeceği" konusunda uyardı. Stoltenberg, NATO ülkelerinin dışişleri bakanlarının Rusya’nın gelecekte herhangi bir saldırganlığının yüksek bedeli, siyasi ve ekonomik sonuçları olacağını açıkça ifade ettiğini söyledi.

'Ukrayna’da tetikte olacağız'

Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliği nedeniyle Rusya'nın konuşulduğu son oturuma Ukrayna ve Gürcistan dışişleri bakanlarının da katıldığını hatırlatan Stoltenberg, "Tetikte olmaya devam edeceğiz" dedi.

Ukrayna ve Gürcistan’a destek artacak

Ukrayna ve Gürcistan'ın NATO üyesi olmak istediklerini hatırlatan Stoltenberg, "İki ülkeye desteğimizi artırmaya taahhüdümüz devam etmektedir" diye konuştu.

Askeri varlık artırılıyor

Baltık bölgesi ve Karadeniz'de NATO mevcudiyetini artırdıklarını aktaran Stoltenberg, Ukrayna'ya askeri eğitim, kapasite geliştirme, danışmanlık ve bilgi paylaşımı gibi konularda desteklerini sürdüreceklerini bildirdi.

Ekonomik yaptırım tehdidi

ABD Dışişleri Bakanı  Antony Blinken de Rusya'nın bu tür planları olduğuna dair kanıtlardan bahsedip ekonomik yaptırım tehdidinde bulundu. Blinken dünkü açıklamasında ise Moskova'ya "gerginliği azaltma" ve "diplomatik ilişkilerin sürdürülmesi" çağrısında bulundu.

RİGA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.