Nöbet eylemi Drancy grubunda

Yurt Dışı Haberleri —

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde süren nöbet eylemini Drancy’den gelen bir grup Kürdistanlı devraldı.

 

Her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen grupların sürdürdüğü Özgürlük Nöbeti’ni 454. haftasında, Paris’in Drancy banliyösünden gelen üç Kürt yurtseveri devraldı. Nöbet eylemini devralan grupta Vedat Çelik, Süleyman Küren ve Bülent Ateşoğlu yer alıyor.

Grup adına konuşan Vedat Çelik, Kürt halkının 40 yılı aşkın süredir var oluş mücadelesi verdiğini, zafere kadar da Kürt halkının özgürlük mücadelesinin devam edeceğini belirtti.

“Önder Apo uluslararası bir komplo ile Türk devletine rehin verildi. Hala özgürlüğünün sağlanmaması başta Kürt halkı olmak üzere, tüm insanlık için utançtır” diyen Vedat Çelik, Öcalan’ın Kürt sorununda çözüm anahtarı olduğunu ve bir an önce özgürlüğünün sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

Kürt halkının dokuz yıldır Avrupa kurumlarının yanı başında ısrarla, Türk devletinin Kürtlere karşı geliştirdiği katliamları duyurmaya çalıştığını ifade eden Çelik, Avrupa’nın bu katliamlar karşısında kulaklarını kapattığını ve ticari çıkarlarını insan hak ve özgürlüklerine tercih ettiğini vurguladı.

Vedat Çelik siyasi tutsakların tecride karşı yürüttüğü açlık grevi eylemini selamlayarak, tecridin insanlık suçu olduğunu ve CPT’nin bir an önce devreye girmesi gerektiğini belirtti.

Strasbourg’da dokuz yıldır devam eden nöbet eylemi, Kürt halkının Avrupa’daki en uzun soluklu eylem niteliğini taşıyor.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.