Nöbet eylemi gençlerde

Yurt Dışı Haberleri —

  • Fransa’nın Strasbourg kentinde 9’uncu yılında devam eden Özgürlük Nöbetini bu hafta Kürt gençleri devraldı.

 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlayan Özgürlük Nöbetini 457’inci haftasında Tevgera Jinen Azad ve Tevgera Civanen Şoreşger aktivisti Beritan Dersim, Yusuf Uzun ve Mehmet Açet devraldı.

Gençlik grubu adına konuşan Beritan Dersim, 2021 yılı içerisinde gençliğin üçüncü defa nöbet eylemini devraldığına dikkat çekti. Kürt halkı başta olmak üzere dünya halklarının Newroz Bayramı’nı kutlayan Beritan, herkesi Öcalan’ın ideolojisi ve ortaya koyduğu mücadele etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Tutsakların tecride karşı devam ettirdiği açlık grevi eylemini de selamlayan Beritan, Avrupa kurumlarının sessizliğini kınadı.

“Önderliğimiz üzerindeki tecritle Kürt halkının iradesi teslim alınmak isteniyor” diyen Beritan, şöyle konuştu: “Ama bizler de her yerde mücadelemizi büyütüyoruz. Önderliğimizin özgürlüğünü esas alarak özgürleşeceğimizi biliyoruz.”

Dokuz yıldır Avrupa Kurumları’nın yanıbaşında kararlılıkla süren Özgürlük Nöbeti’nde Kürtler, Avrupa ülkelerinden Türk devletinin Kürtlere yönelik katliamlarının parçası olmaması çağrısında da bulunuyorlar. Nöbet eyleminde ayrıca Öcalan’ın mücadele yaşamına, ideolojine ilişkin farklı dillerde basılan kitapçıklarla Avrupa halkına bilgilendirme çalışması da yapılıyor.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.