Nöbet eyleminin 10. yılında kitlesel yürüyüş

Yurt Dışı Haberleri —

❏

  • KCDK-E, Strasbourg’da sürdürülen Özgürlük Nöbeti eyleminin 10. yılında tüm eşbaşkanlar, kadın ve gençlik temsilcilerinin nöbeti devralacağını, 26’sında kitlesel bir yürüyüş düzenleneceğini duyurdu.

 

Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012’de başlatılan “Öcalan’a Özgürlük Nöbet Eylemi” 10. yılına giriyor. KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Avrupa kurumlarının bulunduğu alanda süren nöbet eylemini bugüne kadar on binlerce kişi ziyaret etti. En uzun soluklu eylem olarak tarihe geçen nöbet eyleminin, Kürdistan’ı uluslararası güçlerin desteğiyle işgal ve ilhak etmek isteyen soykırımcı Türk devletine karşı verilen özgürlük mücadelesi içinde bir direniş sembolü olduğunu unutmamak gerekir” diye belirtildi.

26 Haziran’da kitlesel yürüyüş

Nöbet eyleminin 10. yıl dönümü nedeniyle KCDK-E eş başkanları, tüm ülke, federasyon, inanç, Rojava, Rojhilat, Başur temsilcileri ile kadın, gençlik temsilcilerinin nöbette olacağı kaydedilen açıklamada devamla şunlar belirtildi: “KCDK-E olarak 26 Haziran günü yapılacak yürüyüşe, 4 Temmuz’a kadar devam edecek olan eyleme başta Güney Almanya, İsviçre ve Strasbourg’daki halkımızı, özgürlük, eşitlik isteyen, faşizme ve sömürgeciliğe karşı olan tüm Kürdistanlı, Türkiyeli kurum temsilcilerini, aydınları, sanatçıları ve siyasetçileri eyleme aktif olarak katılmaya çağırıyoruz."

Strasbourg’daki eylem 26 Haziran’da yürüyüşle başlayacak. Yürüyüşün toplanma adresi; Place de la République 67000. Balama saati ise 11:00.

STRASBOURG

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.