Köln şehrinde yapılan toplantıda, siyasal gelişmelerin yanısıra NWR Eyaleti'nde yaşayan Kürt gençlerinin kültürlerine sahip çıkması için yapılması gerekenler tartışıldı. Katılımcılar, kültür ve sanatın önemi konusunda Kürt gençlerin bilinçlendirilmesi gerektiği konusunda hemfikir oldu. Gençlerin kendi kültürleriyle yetişmesi, emeklerin ortaya çıkarılması ve gücünü verilen mücadeleye kanalize edilmesi vurgulanarak NRW Eyaleti'ndeki Kürt Kültür Derneklerinin eksikleri üzerinde duruldu.

Yapılan tartışmalardan sonra NRW'de Kürt Kültür ve Sanat Meclisi'nin kurulması kararı alındı. 21 kişiden oluşan meclisin bünyesinde halk oyunları, müzik, eğitim ve tiyatro komisyonları olacak.
Meclisin sözcülüğüne getirilen Serdar Azad ilk olarak var olan eksiklikleri tespit edeceklerini belirterek, "Bu eksiklikleri gidermek için kolektif çalışacağız. Etrafımızda kültür-sanatla uğraşan gençlere ulaşacağız. Zor bir görev ama elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" dedi.


EVÎN AKSOY/KÖLN