‘Öfkeliyiz’

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kürt kadınları, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını Fransa’nın başkenti Paris ile Almanya’nın Hamburg ve Duisburg kentlerinde protesto etti. Katliama öfkelerini haykıran kadınlar, “Sesimizi daha fazla yükselteceğiz” mesajını verdi.

MEHMET ZAHİT EKİNCİ /HAMBURG

Faşist Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarında son bir ayda çok sayıda kadın ve çocuk katledildi.  Katliamları protesto etmek ve Kuzey-Doğu Suriye hava sahasının Türk devletine kapatılması talebiyle Almanya’nın Hamburg ve Duisburg kentlerinde kadınlar eylem yaptı. 

Türkiye savaş suçu işliyor

Hamburg’ta Rojbin Kadın Meclisi öncülüğünde eylem Sternschanze tren istasyonu önünde yapıldı. Miting olarak  organize edilen eylemde Kongra Star, Hamburg Rojbin Kadın Meclisi, Yazar ve kadın hakları aktivisti Anja Flach, Defend Kürdistan adına açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalarda sivillere yönelik saldırılar kınandı. Açıklamalarda sivillere yönelik saldırların hem insani hem de uluslararası antlaşmalarda savaş suçu olduğu belirtilerek, Türk devletinin bu suçlardan yargılanması talep edildi.

 

.
Nesrin Rojava

 

Nesrin Rojava: Öfkeliyiz

Katliamlar karşısında yaşanan tepkisizliğin ve sessizliğin utanç verici olduğunu vurgulayan kadınlar gazetemize konuştu.

Kongra Star Temsilcisi Nesrin Rojava, sessizlikleri ile Erdoğan’a bu cesareti veren ülkeleri kınadığını belirterek, “Diktatör Erdoğan bu ülkelerden aldığı cesaretle bu katliamları gerçekleştiriyor. Bu genç kızların hiçbirinin elinde silah yoktu ve Türkiye için bir tehdit değildiler” dedi. Yapılan katliama öfkeli olduklarını belirten Nesrin Rojava mücadeleyi büyüteceklerini ifade etti.

 

.
Medya Rojhilatî 

 

‘Saldırlar kadının özgür iradesine’

Eyleme katılan Medya Rojhilatî ise, “Nerede bir kızkardeşimiz katledilse yüreğimiz yanıyor. Bunca ölümü hakedecek ne yaptık? Bu saldırılar tüm kadınların özgür iradesine yapılmıştır” diye konuştu. Rojhilatî, kadın katliamlarına konuşmasında kadınları ortak mücadeleye çağırdı.

 

.
Leyla Kaya

 

‘Sesimizi yükselteceğiz’

Hamburg Rojbin Kadın Meclisi üyesi Leyla Kaya da; söz konusu olan Kürt kadınları ve çocukları olunca kimsenin kılının kıpırdamadığını vurgulayarak, “Bu sessizliğe karşı her yerde sesimizi yükselterek tepkimizi ortaya koyacağız” dedi.

 

.
Hediye Murad

 

Savaş bizim tercihimiz değil

Savaştan kaçarak Almanya’ya gelen eylemcilerden Hediye Murad yaptığı değerlendirmede şöyle dedi: “Ne savaş, ne de buraya gelmek bizim tercihimiz değildi. Bu kirli savaşta evlatlarımız katlediliyor. İnsanlığını yitirmiş Erdoğan ve askerlerine kimse bir şey demiyor. Kendi ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz.” 

 

.
Gülten Munzur

 

Barış için sokaklarda olacağız

Kürdistanlı Gülten Munzur ise, Kürt annelerinin barış için her gün sokaklarda olduğunu söyledi. Barış çağrılarına Türk devletinin daha çok Kürt öldürerek cevap verdiğini dile getiren Gülten Munzur, “Saldırıların daha çok kadın devriminde emeği olan kadınlara karşı yapılması kadın iradesinden korktukları içindir. Kadın ve çocukları öldürerek devrimi engellemek istiyorlar. Ne olursa olsun biz Kürt anaları barış için sokaklarda olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

.

Türk devleti Duisburg’ta protesto edildi

Türk devletinin işgal saldırılarında katledilen kadın ve çocuklar için Duisburg’ta da bir eylem düzenlendi. Asya Yüksel Kadın Meclisi öncülüğünde düzenlenen eylemde Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Eylemde uluslararası kamuoyuna dayanışma çağrısı da yapıldı. 

‘Katliamlara ortak olmayın’

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), Avrupa Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ), Jinên Ciwan ên Têkoşer (Teko-JIN) örgütleri, “Rojava hava sahası kapatılsın” talebiyle Fransa’nın başkenti Paris’te basın açıklaması yaptı. Rusya büyükelçiliği önünde yapılan basın açıklamasında taşınan pankart ve dövizlerle kadın ve çocuk katliamları protesto edildi. Avrupa devletininin, Türk devletine verdiği desteğin de kınandığı eylemde YPG ve YPJ bayrakları taşındı. Açıklamada ise, ‘Katliamlara ortak olmayın’ çağrısında bulunuldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.