Önce denetim, sonra sabotaj

  • Gerillalar, Avaşîn’in Şehîd Rahîme alanı ile Girê Şehîd Afad arasındaki Türk birliğini denetim altında tuttuktan sonra sabotaj taktiğiyle vurdu; 2 Türk askerini öldürdü.

Türk ordusu, 20 ve 21 Eylül günlerinde yoğun bombardımanın ardından Werxelê’de ilerlemek istedi, ancak başaramadı.

HPG Basın ve İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, eylem ve Türk saldırılarıyla ilgili şunlar paylaşıldı:

* Avaşîn’in Şehîd Rahîme alanı ile Girê Şehîd Afad arasında işgal amaçlı yapılan yolun güvenliğini sağlamaya çalışan Türk güçleri, denetim altına alındı. 12 Eylül günü saat 17.00’de denetim altında tutulan işgalciler sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2 Türk askeri öldürüldü. Eylemin ardından işgalciler kayıplarını helikopterlerle alandan uzaklaştırdı.

* Türk ordusu, 20 Eylül günü Werxelê Direniş Alanı’na patlayıcılar yerleştirmek istedi. Werxelê Direnişçileri, işgalcilere müdahale ederek patlayıcılara el koydu ve etkisiz hale getirdi.

* Türk güçleri, 21 Eylül günü saat 18.30’da Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlarla bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Werxelê Direnişçilerinin müdahalesi sonucu yoğun çatışmalar yaşandı ve işgalciler ilerleyemedi.

* Zap’ın Çemço alanı, 22 Eylül günü saat 09.40’da ağır silahlar ve savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı, Êdinê, Dêşîşê, Serarû, Hirorê köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê, Girê Şehîd Çiya ve Koordîne alanları, 21 Eylül günü 16.00-22 Eylül günü 05.30 obüs, havan ve saldırı helikopterler ile bombalandı. Bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangınlar dün de devam etti.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.