Öncülerin hedef alınması tesadüf değil

Kadın Haberleri —

Rozerin Kemanger

Rozerin Kemanger

  • Paris katliamlarında öncü kadınların hedef alınmasının tesadüf olmadığını belirten KJAR Dış İlişkiler Komitesi sorumlusu Rozerin Kemanger, öncü kadınların bilinçli, inançlı ve erkek egemen zihniyete karşı güçlü bir mücadele yürüttüklerinden dolayı devletlerin hedefi olduğunu söyledi.

Paris Katliamı’nın 10. yıl dönümünde yaşanan İkinci Paris Katliamı’na Kürt halkının öfkesi büyük.

Fransa’nın başkenti Paris’te  9 Ocak 2013’te üç Kürt devrimci kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez katledildi. Katilamın 10. yıl dönümü vesilesiyle yapılacak olan eylem ve etkinliklerin organizesini yapan ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi olan Evîn Goyî iki Kürt yurtseveri sanatçı Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Abdurrahman Kızıl ile birlikte 23 Aralık 2022’de katledildi.

Kürt kadınlar dünya kadınları için bir örnek

Katliamları kınayan KJAR Dış İlişkiler Komitesi sorumlusu Rozerin Kemanger, İkinci Paris Katliamı’nın zamanlamasına dikkat çekti. Hedef alınan kadınların Kadın Özgürlük Hareketi’nin önder isimleri olduklarını söyleyen Kemanger, aynı zamanda Sakine Cansız ve Evîn Goyî gibi öncü kadınların seçilmesinin tesadüf olmadığını kaydetti.

Öncü kadınların bilinçli, inançlı ve erkek egemen zihniyete karşı güçlü bir mücadele yürüttüklerini bu yüzden de devletler tarafından hedef olduklarını ifade eden Kemager devamla şunları belirtti: "Kürt kadınların mücadele ve öncülükteki amacı, Kürt toplumu ve diğer toplumların zihniyetini değiştirmektir. Kürt kadınları, Azerbaycanlılar, Beluciler, Araplar, Afganlar ve diğerleri gibi dünyadaki kadınlar için bir devrim örneği haline geldi ve bu da kapitalist sistem, dünya güçleri ve ulus-devletler için bir tehdit oluşturdu. Sürekli saldırılarla karşı karşıya.”

Baskıcı rejim kadının direnişiyle yıkılacak

Rozerin Kemanger, İran ve Rojhilat Kürdistan’da süren kadın öncülüğündeki ayaklanmalara dikkat çekerek, devrimci ruhun belirli bir zaman ve mekanla sınırlı olmadığını söyledi. İran hükümetinin kadınlara ve halklara yaşattığı baskı ve zulmünde direnişle yenilgiye uğratılacağını vurgulayan Kemanger, halklarla birlikte ortak mücadele vermek gerektiğini kaydetti.

ŞÎNYAR BAYÎZ / NÛJINHA-SILÊMANÎ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.