HDP Eşbaşkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ve Amed Milletvekili Leyla Zana, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın mektubunu Mesud Barzani'ye iletmek için Hewlêr'e gitmişti. Öcalan'ın mektubunu Barzani'ye ileten Önder ve Zana, Kandil'e geçerek KCK yetkilileriyle de görüştü. Son olarak ise Federe Kürdistan Başbakanı Neçirvan Barzani'yle bir araya geldi.


Kürtler arası barış
Temaslarını tamamlayan Önder ve Zana, BDP Hewlêr Temsilciliği'nde basın toplantısı yaptı. Sırrı Süreyya Önder, "Bu sürecin önemli aşamalarından bir tanesi de Kürt partileri ve güçleri arasındaki birliktir. Sayın Öcalan halkların özgürlüğü için büyük bir çabanın içinde ve Kürtler arasında da barışın olmasını istiyor" diye konuştu. 


Ulusal Kongre gerçekleşmeli
Önder, Kürt Halk Önderi Öcalan'ın Barzani'ye gönderdiği mektuba ilişkin ise "Sayın Öcalan, Sayın Barzani'den barış ve özgürlüğün oluşmasını temenni etti. Kürt Ulusal Kongresi'nin gerçekleşmesini istedi" dedi. KCK yetkilileri ve Neçirvan Barzani ile de olumlu görüşmeler yaptıklarını belirten Önder, görüşmelerin devam edeceğini söyledi.

Zana: Cevabı ileteceğiz
Amed Milletvekili Leyla Zana ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı geliştirilen 15 Şubat komplosunu kınadığını ifade ederek, Kürtlerin meşru haklarına kavuşmaları için kendilerinin bir köprü görevi üstlendiklerinin belirtti.
Leyla Zana, Öcalan'ın mektubunu Barzani'ye ilettiklerini, Barzani'in cevabını da Öcalan'a ulaştıracaklarını söyledi. Zana, mektubun içeriğine ilişkin, "Kürtlerin özgürlüğü ve barışına ilişkin" demekle yetindi.
Temaslarını tamamlayan Önder ve Zana, dün Federe Kürdistan'dan döndü.


NIHAT KAYA/MIHEMED ORHAN/DİHA/HEWLÊR