
PAJK Koordinasyon Üyesi Jiyan Lava, “Türkiye’de faşizm bu kadar harekette ise Önderliğin güvenliği garantide değil demektir. Bunun için bütün çalışmalarımız, bütün mücadelemiz Önderliğin özgürlüğüne hizmet edecek temelde olmalıdır” dedi.
2016 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride ilişkin Fırat Haber Ajansı ANF’ye konuşan Kürdistan Özgür Kadın Partisi (PAJK) Koordinasyon üyesi Jiyan Lava, “Bugün Önderlik demokratik uygarlığın, kadın özgürlüğünün demokratik ve eşitliğin temsiliyetini yapıyor. Bunun için de kapitalist sistem bunu kabul etmiyor. Büyük bir kin ve tepkiyle Önderliğe, Önderliğin projesine karşı duruyorlar. Tecridin ağırlaştırılması, tek hücre ve tek tutuklu uygulamasıyla Önderliğin dış çevreyle hem halk hem hareketle bütün ilişkisini kesmek istiyorlar” dedi.
İdam gündemi sıkışlığın ifadesi
Türk devletinin idamı bu derece gündemleştirmesinin, milliyetçiliği bu kadar öne çıkarmasının, yaşadığı sıkışmışlığın bir göstergesi olduğunu kaydeden Lava, “Önderlik karşısında istedikleri kadar uygulama geliştirsinler Önderliğin gücünü daraltamaz, bu uygulamalardan sonuç alamazlar. Şu an Önderlik üzerinde yürütülen ağır tecridin kalkması için hareket olarak bu durumu sıradan bir duru olarak ele almayacağız. Nasıl ki Önderlik fikir derinliği ve özgür düşüncesiyle İmralı sistemini etkisiz kıldıysa halk ve hareket olarak hem gündemde olan idamı hem de Önderlik üzerindeki bu ağırlaştırılmış tecridi, bu psikolojik savaşı etkisiz kılmamız gerekmektedir. Etkisiz kılabilmemiz için Özgürlük Hareketi olarak her zamankinden daha fazla mücadelemizi yükseltmemiz gerekmektedir. Başarıyı ne kadar elde edersek Önderlik üzerindeki tecridi de o kadar hafifletmiş olacağız” diye konuştu.
‘İki kat daha fazla sokağa akmalı’
Komployu boşa çıkarmak için halkın insanın büyük direniş ruhu ile “Güneşimizi karartamazsınız” sloganıyla alanlara aktığını ve tarihi direniş gösterdiğini hatırlatan Lava, “Bir daha Kürt halkı ‘kimse güneşimizi karartamaz’ ruhuyla iki kat daha fazla sokaklara akmalı, Önderliklerine sahip çıkmalıdır. Mücadelelerini her yönüyle büyütmeli, fikirde, felsefede, ideolojide, Önderlik bilincinde kendilerini derinleştirmelidir, kendilerini eğitmelidir ki düşmanın bütün planlarını boşa çıksın. Avrupa’da Kürdistan’ın dört parçasında eylemler oldu fakat bunlar yetmiyor. Var olan bu süreçte faşizm kirli planlarını, Önderliğe karşı kirli savaş konseptini en üst düzeyde yürütmektedir. Eylemler Önderliğimizin özgürlüğü için iki kat daha fazla olmak durumundadır” dedi.
HABER MERKEZİ