Günün öne çıkan kadın ve çocuk haberleri

Kadın Haberleri —

AİLE İÇİ ŞİDDET

AİLE İÇİ ŞİDDET

  • Çocuğa yönelik cinsel saldırı, aile içi tecavüzde faillere caydırıca cezalar verilmezken, özsavunmada bulunan Çilem Doğan'ın son itirazı da reddedildi. Gördüğü şiddet nedeniyle akli dengesini kaybeden Safiye Ok ise şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Kendisine şiddet uygulayan, fuhuşa sürüklemeye çalışan eşi  Hasan Karabulut'u (33) öldürmek suçundan 15 yıl hapis cezası alan Çilem Doğan'ın (30) Yargıtay'a yaptığı son itirazı da reddedildi.

Çilem Doğan’ın başvurusu reddedildi

8 Temmuz 2015’te yaşanan olayda Çilem Doğan’a  'ağırlaştırılmış müebbet' hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın sonucunda 15 yıl hapis cezası alan Çilem Doğan 20 Haziran 2016 yılında 50 bin TL kefaletle tahliye edildi. Dava dosyası da Yargıtay'a gönderildi. Geçtiğimiz ay cezası Yargıtay’da onan Doğan bu kez, kararın düzeltilmesi için başvuruda bulundu. Yargıtay, Doğan'ın son itirazını da reddetti.

HABER MERKEZİ

Sistematik şiddet ölüme sürüklendi

Mêrdîn’in (Mardin) Nisebîn (Nusaybin) ilçesine bağlı Akçatarla Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Safiye Ok, iki gün önce evinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. 11 yaşındaki çocuğu tarafından bulunan Safiye Ok’un cenazesi otopsi için Mardin Adli Tıp morguna kaldırıldıktan sonra köyünde defnedildi. Yaşanan şüpheli ölüme dair görüştüğümüz Safiye Ok’un yakınları ve köy halkı, Safiye Ok’un eşi Ali Ok tarafından sistematik şiddet uğradığı belirtildi.

Yakınlarının aktardığına göre; son şiddet vakasında Safiye Ok’un başından darbe aldığı ve akli dengesini yitirdiğini kaydedildi. Evinde asılmış halde bulunan Safiye Ok’un son bir yıldır ilaç kullandığını ve akli dengesinin yerinde olmadığını söyleyen akrabaları, “Eşinden gördüğü şiddet nedeniyle ölümü sürüklendi” denildi.

Yaşanan olayda evde olmadığını iddia eden eşi Ali Ok ise Mardin’de alınan ifadesinde, “Ben evde değildim. Olay sırasında köyde kahvede oturuyordum. Olayı bana haber veren komşularımdan öğrendim” dediği öğrenildi. Açılan soruşturma kapsamında sadece ifadesi alınan Ali Ok hakkında şiddet iddialarına ilişkin herhangi bir işlem yapılmadığı öğrenildi.

NÛJINHA/ MÊRDÎN

Tacizden tutuklanan failin tecavüz suçu görülmedi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Örenşehir Mahallesi’sinde, 11 yaşındaki E.K. annesinin akrabası olan 58 yaşındaki Müslüm I.’nın cinsel tacize uğradı. Çocuğun yaşadıklarını yakınlarına anlatması üzerine Müslüm I.’nın daha önce çocuğun annesi S.K.’ye tecavüz ettiği ortaya çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, 11 yaşındaki E.K., annesi S.K. ve babası A.K. ile birlikte 4 yıl önce Urfa’dan Manavgat’a akraba oldukları Müslüm I.’nın yanına yerleşti. Failin çilek tarlasında çalışan ailenin çocuğu, yakınlarına Müslüm I.’nın cinsel tacizine uğradığını anlattı. Çocuğun anlatımları üzerine yakınları, olayı jandarmaya bildirdi. Antalya Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) ifadesi alınan çocuk, sistematik cinsel tacize uğradığını belirtti. Çocuğun ifadelerinin ardından Müslüm I. gözaltına alındı. 

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından ifadeye çağrılan anne S.K., ifadesinde 4 yıldır Müslüm I.’nın sistematik tecavüzüne uğradığını ve kimseye anlatmaması yönünde ölümle tehdit edildiğini aktardı. S.K., ifadesinin devamında çocuğu, eşi ve kendisinin sürekli Müslüm I.’nın şiddetine maruz kaldığını söyledi. İfadesi alınan Müslüm I., çıkarıldığı Manavgat Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce "Sarkıntılık yapmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklandı.

Müslüm I.’nın anneye karşı işlediği tecavüz suçu hakkında işlem yapılmaya ise gerek görülmedi.

MA / ANTALYA

Fail yine serbest

Ankara’nın Keçiören ilçesinde Yasin M. isimli matematik öğretmeni, 8 ve 14 yaşındaki iki öğrenciye cinsel saldırıda bulundu. Öğrencilerden birinin derse gitmek istemesi üzerine ortaya çıkan olayda fail hakkında suç duyurusunda bulunuldu.  Hakkında soruşturma açılan Yasin M., çıkarıldığı mahkemede adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ailelerin avukatı Onur Keskin, “Türk Ceza Kanunda çocuklara yönelik cinsel istismar suçu 8 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası öngörülmüştür ayrıca suçun failinin öğretmen olması nedeniyle cezanın yarı oranında arttırılması gerektiği kanun koyucu tarafından belirtilmiştir. Bu kapsamda şüphelinin topluma geri salınması tüm vicdanları derin şekilde yaralamıştır. Gerekli itirazları yaptık. Eminiz ki başka mağdur öğrenciler de bu olayın duyulmasından sonra ortaya çıkacaktır. Tüm sürecin takipçisi olacağız” dedi.

HABER MERKEZİ

Hamile çocuk ailesine teslim edildi

Urfa’da bir çocuk 4 Ocak’ta karın ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan çocuğun 6 aylık gebe olduğunun öğrenilmesi sonrasında, doktorlar durumu polise bildirdi.

Çocuk, hastanede yapılan kontrollerin ardından Çocuk İzleme Merkezi’ne götürüldü. Burada uzman hekim, pedagog ve psikolog eşliğinde alınan bilgilere göre çocuğun, abisi İ.H.K’nin tecavüzüne uğradığı ortaya çıktı. Çocuğun ifadesinden sonra İ.H.K. jandarma tarafından gözaltına alınırken, çocuk ise ailesine teslim edildi.

JINNEWS / URFA

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.