
Bölge geçiş noktası değil
Katliamın gerçekleştirildiği bölgede 1999 yılından bu yana Türk ordusuyla HPG gerillaları arasında hiçbir çatışmanın yaşanmadığını vurgulayan Erdal, bölgenin iddia edildiği gibi gerillanın geçiş noktası da olmadığını söyledi.
Türk ordusunun bölgedeki köylerin her birinde ortalama bir taburluk askeri güç bulundurduğunu da hatırlatan Erdal, bölgede yaşayan köylülerin hayvanlarını meraya götürmek için dahi askerlerden izin aldığını ifade etti. Erdal „Bu duruma rağmen köylülerin onlarca katırlarla sınırı geçip kaçakçılık yapmalarından bilgi sahibi olmamaları beklenemez. Böyle bir durum mümkün de değildir“ dedi.
Katliamın gerçekleştiği bölgede bir hafta önce farklı aralıklarla keşif uçakları tarafından 4 kez yoğun keşif faaliyeti yürütüldüğünü kaydeden Erdal „Katliamın yaşandığı gün öğleden sonra saat 16 sıralarından gece 24 saatlerine kadar keşif uçağı alanda keşifler yapmıştır. Yani insansız hava araçları köylülerin köylerinden çıkışını görüntülemiş ve köylülerin dönüşüne kadar her gelişmeyi aralıksız izlemiştir“ bilgilerini verdi.
Tamamen imha amaçlandı
Roboski’deki bombardımanın tamamen imhayı esas aldığını da kaydeden Erdal „Bütün bu belirtiler ve deliller göstermektedir ki, Roboski’de yapılan katliam tam planlı, örgütlü ve bilinçli bir şekilde gerçekleştirilmiştir“ dedi.
Erdal ayrıca olaydan sağ kurtulan olmaması durumunda olayın PKK’nin üzerine yıkılacağını ifade ederek olayın tanıksız bırakılması için tüm çabayı sarf eden Türk hükümetinin planının boşa çıktığını belirtti.
Erdal, Roboski’deki katliamın bir ilk olmadığını ifade ederek 1994 yılındaki Giver, Sax ve Siris katliamlarıyla 2001 yılındaki Kendakol katliamını hatırlattı.
Erdoğan açıkça katliamı savunuyor Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da sert bir şekilde eleştiren Erdal „Her gün İsrail’den özür talep eden Türk devleti, Kürtlere karşı uyguladığı bu katliam nedeniyle özür dilemeyi fazla görüyor. Hala “Eğer hata varsa…” diyorlar, yani bir hata olduğunu bile kabul etmiyorlar. Erdoğan hala o köylülerin orada ne işleri vardı diyerek, açıkça katliamı savunup, sahip çıkıyor“ dedi.
Bitirdik bitiriyoruz diyenleri çok gördük
Evet ağır, çetin ve şiddetli bir savaş sürecini yaşadık, yaşıyoruz. Karşımızdaki Türk devleti savaşın en vahşi, hiçbir savaş kuralı ve ahlakını tanımayan devlet terörünün en alçakça yöntemlerini bize karşı kullandı, halen de kullanmaya devam etmektedir. Bizde Kürdistan gerillası olarak buna karşı çok şiddetli ve tarihi bir direniş göstermekteyiz. Bu şiddetli çatışmalar sonucunda her iki taraftan da kayıplar yaşanmaktadır. Türk devleti kayıplarının çoğunu kamuoyundan gizlerken, biz şehitlerimize karşı duyduğumuz en temel ahlaki sorumluluğumuz gereği, verdiğimiz şehitleri halkımıza ve kamuoyuna düzenli bir şekilde aktarmaktayız. Bu dönemde Türk ordusunun geliştirdiği operasyonlarda verdiğimiz bazı şahadetlere dayanarak “PKK’yi bitiriyoruz” havasını yaratmaya çalışıyorlar. Dikkat edilirse bu dönemde geliştirilen bütün operasyonlar istisnasız “15 yıldır ordunun giremediği alanlar ya da PKK’nin anakarargahı” yine her gün PKK’nin şu alan, bu alan sorumlusu vuruldu, yakalandı tarzında yapılan haberler yapılmaktadır. Gerçeklerle alakası olmayan bu yöndeki açıklama ve haberler baştan sona kadar psikolojik savaş amaçlıdır. Bir doğru haber verdikten sonra, arkasından beş yalan-yanlış haber vererek, sistematik bir dezenformasyon uygulanmaktadır. Zaten AKP, psikolojik savaşı gerçek savaştan daha fazla kullanıp, halkı aldatmayı esas alan bir yöntem izlemektedir. Mücadele tarihimizde “başardık, başarıyoruz” ve “bitirdik, bitiriyoruz” diyen birçok başbakan ve genelkurmay başkanı gördük. Bu tarzda açıklama yapan ve bu söylemleri ağzına dolayanların hareketimiz tarafından nasıl bitirilip, tarihin çöp sepetine atıldıklarına bütün kamuoyu tanıktır. Hiç kuşkusuz ki, bu zihniyete sahip kişiliklerin tümü hareketimiz karşısında hezimete uğradı, bitti ama Kürt gerillası daha fazla tecrübe kazanarak, daha fazla güçlenerek ve halkımızın savunma gücü olarak Kürdistan dağlarına bundan sonra hiç sökülmemecesine kök saldığı ve kendini kalıcılaştırdığı bilinmektedir.
HABER MERKEZİ