Oy verme işlemi başladı

  • Bakurê Kurdistan ve Türkiye’nin 81 il, 973 ilçe ve 390 beldedesinde 5 yıl boyunca görev yapacak yerel idarecilerin seçimi için seçmenler sandık başına gitti. Yerel seçimlerde belediye başkanlarının yanı sıra 50 bin 336 muhtar, ilk genel meclisi ve belediye meclis üyeleri seçilecek.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde seçmenler, saat 07.00'den itibaren sandık başına gitti, diğer illerde de oy verme saat 08.00 itibarıyla başladı. Bakurê Kurdistan ve Lazistan illeri Türk Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Antep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme işlemi saat 07.00 itibarıyla başladı. Bu illerde oy verme işlemleri saat Amed saati ile 16.00'da tamamlanacak.
Bu illerin dışında kalan diğer illerde de oy verme işlemi yerle saat ile 08.00 itibarıyla başladı. Bu illerde yaşayan seçmenler, saat 17.00'ye kadar oylarını kullanabilecek. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.