
Almanya’da seçimler 3 günü geride bıraktı. NAV-DEM Eşbaşkanı Satılmış, katılımın henüz istenen düzeyde olmadığını belirterek, herkesi sorumlu davranmaya çağırdı.”Bir oyun bile barajı aşmamız için ne kadar önemli olduğunu en iyi halkımız bilmekte” diyen Satılmış, seçmenlere şu çağrıda bulundu: “Lütfen oyunuzu son güne bırakmayan, son günde bir aksilik olduğu takdirde buna müdahale ve değiştirme gücümüz olmaz. Gün HDP’ye sahip çıkma günüdür, gün 12 Eylül faşist cuntasından ve onu savunanlardan hesap sorma günüdür.”
Köln Alevi Kültür Merkezi Başkanı Selahattin Göktürk ise, bütün Alevileri HDP’ye oy vermeye çağırdı. Göktürk, “HDP sadece Alevi, Sünni ya da Êzîdî’nin hakkını savunmuyor, HDP bütün halkların ve inançların tek savunucusu. Bundan dolayı ben ve ailem oyumuzu HDP’ye verdik” dedi.
Oyunu HDP’ye veren Seval Kabukçu, “Böyle tarihi bir dönemde oy kullanmaktan mutluyum. Oyumu HDP’ye verdim. HDP bütün renkleri temsil ediyor. Tüm ötekileştirmiş insanları savunduğu için gönül rahatlığıyla ve büyük bir heyecanla oyumu HDP’ye verdim” diye konuştu.
Köln Konsolosluğu’nda oy vermek isteyen Yıldız Aydeniz’e ise kimlik kontrolü sırasında Köln’de kayıtlı olduğu halde Düsseldorf’ta oy kullanabileceği söyledi. Yıldız ise bu karara itiraz edeceğini ve YSK’ye başvuracağını söyledi.
NİZAM BARAN /ANF KÖLN