Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda yapılan tanıtım toplantısına, Êlîh Belediye Başkanvekili Serhat Temel ile sivil toplum örgüt temsilcilerinin yanı sarı çok sayıda kişi katıldı. Etkinlikte konuşan Bahar Kültür Merkezi Sanatçısı Nuroj Tezel, orkestra ile birlikte Kürtlerin bir hayalinin daha gerçekleştiğini söyledi. Tezel, “Bir ulus için kurum, kuruluş, okul, akademi, enstitü ve üniversitenin yanında elbette ki orkestraya da gerek var. Bunun için belediye bünyesinde Hasankeyf Orkestrası’nı kurduk” dedi.
Êlîh Belediye Başkanvekili Serhat Temel ise, “Önce Kürt dili yok dediler, daha sonra var dediler. Bugün burada tanıtımını yaptığımız bu orkestra bütün bu akıl dışı iddialara en güzel yanıttır. Bölge, ülke ve yurtdışından sanatçıları bu orkestraya katarak, bu orkestrayı halkın olduğu her yere götürebileceğiz” diye konuştu.
Ardından opera sanatçısı Mizgin Tahir, sahneye çıktı. Konserden önce kısa bir açıklama yapan Tahir, orkestranın kuruluşu ile bir hayalinin gerçek olduğunu söyledi. “Bu orkestra tüm müzisyenlere, dinleyicilere ve en önemlisi de Şehit Ozan Serhat’a müjdeler olsun” diyen Tahir, Kürtçe’nin Kurmancî, Kirmanckî ve Soranî lehçelerinde söylediği şarkılarla izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

DİHA/ÊLÎH