
Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında 14 Kasım'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Mustafa Özer (Memyan Botan) için önceki gün Siirt'te cenaze töreni düzenlendi. Mele Emer Camisi'nde dini vecibeleri yerine getirilen gerillanın tabutu omuzlarda taşınarak Şêx Musa Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçildi. Mezarlık çevresini abluka altına alan polis, HPG'li Özer'in posterinin taşınmaması ve slogan atılmaması, aksi takdirde müdahale edileceği tehdidinde bulundu. Defin töreni ardından konuşan HPG'li Özer'in ağabeyi Naci Özer, devletin HPG'lilerin cenazelerinden dahi korktuğunu ifade ederek, "Yan yana defin etmemize, şehitlerin fotoğraflarına bile tahammül edemiyorlar. Bu ülkeyi bu zihniyet bölüyor. Kürt halkının kendi dilinde konuşması bölmüyor. Kürt halkına, diline ve cenazesine tahammül edemeyen zihniyet bu ülkeyi bölüyor" dedi. Özer'in mezarı karanfillerle süslendi.
Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'ın da aralarında bulunduğu binlerce kişi tören ardından sloganlara mezarlıktan ayrıldı.
Çakmak mahallesinde kurulan taziye çadırında toplanan halka ise polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla saldırdı. Gençler ise taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi.
Öte yandan Çukurca'da 16 Kasım'da çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Muhbet Karaer'in (Vejin Elih) ailesi Malatya'ya gitti. Şemdinli'de yaşamını yitiren 3 gerillanın da Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği bildirildi.
HABER MERKEZİ