Özsavunmasız kadınlar katlediliyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Riha ve Ankara’da iki kadın katledildi, Siirt’e ise bir kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

AKP-MHP iktidarının kadın düşmanı politikaları, ırkçılık ve savaşın getirdiği yoksulluk ve sefalet toplumsal ahlaki değerlerin çürümesini derinleştirdi. Türkiye ve Bakurê Kurdistan’da artan kadın katliamları, taciz ve tecavüz vakaları devletin cezasızlık politikalarıyla bir paralel bir şeklide artıyor.  Kadının yaşam güvencesinin kalmadığı Türkiye her gün kadınlar katlediliyor. 

Hediye Tokay işkence ile katledildi
Riha’nın Eyyübiye ilçesi Selçuklu Mahallesi’nde yaşayan Hediye Tokay (40), eşi Ahmet Tokay (46) tarafından işkence edilerek katledildi.
Sistematik şiddet gördüğü için ailesinin yanına dönen Hediye, zorla şiddet gördüğü eve götürüldü. Ertesi gün sabah saatlerinde eşi Ahmet Tokay tarafından işkence edilerek öldürülen Hediye’nin cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp kurumuna kaldırıldı. 7 çocuk annesi olan Hediye’yi öldüren Ahmet Tokay ise tutuklandı.  

Ankara’da Ebru Yüksel katledildi 
Ankara’nın Mamak ilçesinde S.Ö. adlı erkek, boşandığı Ebru Yüksel’i katlederek, kızı E.İ.Ö. ve Mustafa D.’yi de yaraladı. Ambulansla Ankara Hastanesi’ne kaldırılan Ebru Yüksel yaşamını yitirirken, yaralanan Mustafa D. ve E.İ.Ö.’nün hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.  
Cinayet sonrası intihar teşebbüsünde bulunan S.Ö. ise hastaneye kaldırıldı.

Saadet Kazan’ın ölü bulundu
Siirt’in Bahçelievler Mahallesi’ndeki 28 Ağustos günü evinden çıkan Saadet Kazan, merkeze bağlı Aktaş (Berxurk) köyünde boş bir arazide şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. Kazak’ın cenazesi incelenmek üzere Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.