PAJK Zindan Komitesi, faşizme karşı insanlık onurunu korumaya kendisini adayan tüm demokratik kesimleri gelişen tarihi direniş etrafında kenetlenmeye, seslerini yükseltmeye, mücadeleyi büyütmeye çağırdı.
PAJK Zindan Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı sürdürülen açlık grevi eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Tecridin son bulması için 14 Temmuz direniş geleneğini kendine miras alan binlerce PKK ve PAJK’lı tutsağını zindanlarda “varlık ve mücadele gerekçemiz olan Önderliğe yaklaşım kırmızı çizgimizdir” diyerek Önderliğine, halkına, kimliğine, özgürlüğüne dönük saldırılar karşısında asla sessiz kalmayacağını, bedenini ölüme yatırarak gösterdiğini hatırlatan PAJK Zindan Komitesi, açıklamasını şöyle sürdürdü: ”Leyle Güven’in başlattığı eylem Önderliğimizin üzerindeki tecridin kırılması, faşizmin yıkılması eylemidir. Bu eylem “ya Önderliğimiz ile bir yaşam ya da hiç olmayacaktır” diyecek kadar kadının önderliğiyle kurduğu bağın, yaşama ve özgürlüğe olan tutkunun, direnişin, anlam derinliğinin Kürtler ve kadınlar için ne denli güçlü olduğunu gösteren tarihi bir eylemdir.
Direnişin zindana yansıması
27 Kasım’dan bu yana tüm zindanlarda başlayan ve devam eden süresiz-dönüşümlü açlık grevinin bir üst aşaması olan süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan 30 tutsağın 4. günde olduklarını hatırlatan PAJK Zindan Komitesi, şöyle devam etti: ”Bu büyük karar, Önderliğimizin direniş ruhunun zindan direnişçilerinde yansımasını bulan özgürlük ruhudur ve anlam derinliği de bundan bağımsız değildir. Yine Kürdistan ve Avrupa’nın birçok ülkesine yayılan açlık grevleri, özgürlük ve demokrasiden yana olan, faşizme karşı boyun eğmeyen tüm halkların ortaya koydukları eylemsellikler Önderliğimiz üzerindeki tecridin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunun kararlı duruşu ve göstergesidir.
Önderliğin etrafında kenetlenen tüm zindan direnişçilerini selamlıyor, faşizme karşı insanlık onurunu korumaya kendisini adayan tüm demokratik kesimleri gelişen bu tarihi direniş etrafında kenetlenmeye seslerini yükseltmeye, mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”