Parayı veren erkekten kurtuluyor!

Kadın Haberleri —

.

.

  • Dünyanın her yerinde yasalar erkeklerden yana. Gazze’de boşanmak isteyen kadınlar, evli oldukları erkeklere yüklü miktarlarda para ödüyor. Parası olmayan kadınlar ise boşanamıyor.

Dünyanın pek çok yerinde yaratılan gelenekler sonucu evlenen ya da zorla evlendirilen pek çok kadın sevmediği, geçinemediği erkeklerle yaşamaya mahkum ediliyor. Bazı ülkelerde boşanma yoluyla bu mahkumiyete son verilirken, bazı ülkelerde boşanma süreci kadınlar açısından çileli bir süreç. Dini geleneklere göre boşanma ise en zor olanı. Filistin’in Gazze şehrinde ise boşanmak paraya dayalı. Gazze’de boşanmak isteyen kadınlar, evli oldukları erkeklere yüklü miktarlarda para ödüyor. Parası olmayan kadınlar ise evlendirildikleri erkeklerle yaşamak zorunda kalıyor.

M.H boşanma hakkını satın aldı

Eşinin kendisinden 10 yaş büyük olduğunu ve evliliğinin iyi gitmediğini belirten 36 yaşındaki M.H. boşanmak için mahkemeye başvurdu. Mahkemeye gittiğinde kendisi gibi pek çok kadını gördüğünü anlatan M.H., mahkemeden “anlaşarak boşanabilirsiniz” mecburiyeti üzerine yüklü bir meblağ karşılığında boşandığını aktardı.

Boşanabilmek için parasının olmadığını dile getiren 29 yaşındaki N.A. ise eşinin boşanmak için para istediğini söyledi. N.A. boşanmak için yasaların değişmesini bekliyor.

Zarar gördüğünü kanıtlamalı

Konuya ilişkin konuşan Avukat Hanadi Salah, “Gazze mahkemeleri boşanmaların her iki tarafın uzlaşması ya da para vermesi sonucu olması gerektiğini söylüyor” dedi. Salah, “Her iki tarafın anlaşarak boşanması gerekiyor. Eğer anlaşma yapılmazsa da kadın zarar gördüğünü kanıtlamak zorunda. Zarar gördüğünü kanıtlayabilirse mahkeme boşanma hakkını veriyor” diye konuştu.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.