Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan Urfalılar, yerel seçimlerden oldukça umutlu. Paris'te yaşayan Urfalılara ulaşmak için kurulan seçim komisyonu üyelerinden Baki Uludağ, "Fransa’da yaşayan Urfalılar olarak umutluyuz. Hemşehrilerimizi, bunu hem oradaki akrabalarından hem de genel gidişattan gördüklerini söylüyor" diye konuştu. Urfalılar, 28 Şubat'ta BDP Belediye Eşbaşkan Adayı Osman Baydemir ile Urfa Milletvekili İbrahim Binici'nin katılımıyla bir gece düzenliyor.

Paris ve Ile De France bölgesinde, BDP adaylarını desteklemek amacıyla kurulan komitelerin çalışmaları devam ediyor. İllere göre kurulan seçim komisyonları kendi adayları için maddi ve manevi destek oluşturmak için çalışıyor. 21 Şubat günü Mardin ve Kars komiteleri gece gerçekleştirirken, 23 Şubat’ta ise Bingöl komitesi dayanışma gecesi gerçekleştiriyor. Bunun dışında Dersim, Urfa, Maraş komiteleri seçim bölgelerindeki adayları desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdüyor.
28 Şubat günü ise Urfa seçim komitesi bir dayanışma gecesi gerçekleştirecek. Gecede Osman Baydemir ve İbrahim Binici konuşmacı olarak beklenirken, yerel sanatçılar ve Hozan Dino şarkılarıyla kitleye seslenecek. Komite adına Baki Uludağ, yürüttükleri çalışmalar hakkında gazetemize konuştu.
Komite olarak çok sayıda toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Uludağ, "Paris'te yaşayan Urfalılara ulaştık. Halk komisyonumu sahiplendi. Şimdi 28 Şubat'ta yapılacak gecenin hazırlıklarını bitirmeye çalışıyoruz. Bunun için gecenin hazırlığı, bilet satışları, bölgelerde aday tanıtımı ve gecenin teknik ihtiyaçları için komiteler oluşturduk. Şu ana kadar çalışmalar düzenli bir biçimde yürüyor" dedi.
Halkla yaptıkları toplantılarda olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Uludağ, "Fransa’da yaşayan Urfalı halkımız Urfa’da seçimleri kazanma konusunda umutlu olduklarını belirtiyor. Bunu hem oradaki akrabalarından hem de genel gidişattan gördüklerini söylüyorlar. Urfa’nın kazanılmasının Kürdistan  ve Kürtlerin kendi kendi kendisini yönetmesi için, büyük bir zemin olacağını ve barış sürecine olumlu anlamda katkı sunacağını belirttiler" diye konuştu.
"BDP tarafından kazanılmış bir Urfa belediyesi kalıcı barışın zeminini sağlamlaştıracaktır" diyen Komite üyesi Uludağ, şunları ekledi: "Bu temelde halkımızın geceye destek olmasını ve Urfa’da bulunan akrabalarına ulaşıp seçim konusunda duyarlı olmaları konusunda çalışmalarını bekliyoruz" dedi.
Geceden sonra Urfa'ya giderek hem seçim çalışmaları yürütecek hem de seçim sürecini takip edecek bir delege göndereceklerini söyleyen Uludağ, "Bu konuda çalışmak isteyen Urfalı halkımız Paris’te bulunan seçim komitesine başvuruda bulunabilir."


SELMA AKKAYA/PARİS