FEDA gecesinde dergah çalışmalarının startının verilerek, ilkinin 'Sakine-Fidan-Leyla Alevi Dergahı' adıyla açılacağı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl 5. kongresini gerçekleştiren FEDA, bir yıl içerisinde örgütlenme çalışmalarını geliştirdi.
FEDA çalışmalarında demokratik bir işleyiş esas alınarak, ocak, dergah, cemevi, komiteler ve meclisler tarzında örgütlenme, bu temelde söz, yetki, denetleme, karar ve uygulamalara toplumu dahil edilmek isteniyor.
 FEDA'nın, Avrupa’da örgütlenmesinin geliştirilmesi amacıyla, dernekler üzerinden federasyonlaşma ve giderek konfederasyonlaşma tarzında örgütlenmesi hedefleniyor. 


Zengin program
FEDA örgütlülüğünü geliştirmek için Fransa ve özelde Paris’te Cemler, geceler ve paneller örgütlemeye devam ediyor. Bu çerçevede 18 Nisan günü Fransa’nın başkenti Paris’te Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) tarafından "Mezopotamya’dan Anadolu’ya Halk yolunda buluşalım" adı altında bir gece düzenleniyor. Gecede Selahattin Demirtaş, Mehmet Bayrak ve Ali Köylüce konuşmacı olarak yer alacak. Ahmet Aslan, Ayşe Şavak, Ayfer Düzdaş, Zühre Kurtulan, Süleyman Deprem, Yıldız Xan, Ali Gül ve daha birçok müzisyen de değiş ve türküleriyle geceye katılanlara seslenecek.

Üç fidan anısına dergah
18 Nisan Cuma günü saat 17’de Espace Venise gerçekleşecek olan geceyle birlikte Paris’te bir dergahlaşma girişiminin başlatılması amaçlanıyor. Gecede ilk dergah ise Paris'te katledilen Kürt devrimciler adına açılacak.  Paris’te açılacak dergahın adının Sakine-Fidan-Leyla Alevi Dergahı olacağı öğrenildi.



SELMA AKKAYA/PARİS