
Fransa’da ilk kez yapılacak Kürt Kültür Haftası kapsamında halk oyunları gösterileri, panel, söyleşi, film gösterimi, konser ve Kürt kıyafetlerinin tanıtıldığı defile ve daha birçok kültürel etkinlik yapılacak. Geleneksel olarak devam ettirilmesi düşünülen Kürt Kültür Haftası etkinlikleri, üç gün boyunca iki aydır Gece Ayakta eylemlerinin gerçekleştiği meydanda olacak.
Etkinlik, 27 Mayıs saat 17:00’da Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünden Republique Meydanı’na yürüyüşle start alacak. Aynı akşam Serhat Çarnewa konseri ve ardından Bakur filminin gösterimi yapılacak. Cumartesi günü etkinlikler saat 13:00’da gazeteci Baki Gül’ün katılacağı panelle devam edecek. Aynı gün dans gösterimi, Mezopotamya Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi (TEV-ÇAND) Çocuk Korosu’nun müzik dinletisi ve ‘Annemin Sesi’ filminin gösterimi ile diğer etkinlikler saat 22:00’a kadar sürecek.
Kürt Kültür Haftası’nın son günü olan Pazar ise saat 12:00’da dengbej divanıyla başlayacak. Devamında dans ve tiyatral gösterimler, Grup Piya, Zazlooz ve Nuarîn’in sahne alacağı konserlerin ardından üç günlük etkinlikler ‘Mavi Ring’ filminin gösterimiyle son bulacak.
SELMA AKKAYA/PARİS