Paris’te özgürlük yürüyüşü

Dünya Haberleri —

Paris özgürlük yürüyüşü/foto:AFP

Paris özgürlük yürüyüşü/foto:AFP

  • Fransa'nın başkenti Paris'te, ülkede yükselen  ırkçılığa karşı Özgürlük Yürüyüşü düzenlendi. Eyleme çok sayıda sendika, siyasi parti, göçmen dernekleri, feministler ve platform katıldı. 

 

Fransa solunun sağ karşısındaki birliğine de vurgu yapılan yürüyüşe sendika, siyasi parti, göçmen dernekleri, feministler ve birçok oluşum destek sunarken, saatlerce süren yürüyüşte ırkçılığa karşı özgürlük  talebi yükseltildi.

 Place Clichy’de başlayan eyleme Fransa Boyun Eğmeyenler Hareketi başkanı ve aynı zamanda 2020 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan  Jean Luc Melenchon da katılım sağladı. Eylemin başlangıç noktasında basına açıklama yapan Melenchon’un üzerine eylemciler arasından bir kişi bir torba un fırlatırken, kısa süreli bir arbede yaşandı. Melenchon söz konusu saldırıyı, "daha kötü saldırılara maruz kalmayalım da unlu saldırı olsun" cümleleriyle yanıtlarken, eyleme Sosyalist Parti lideri Benoit Hamon'ın yanı sıra Sarı yeleklilerin liderlerinden Jerome Rodrigues  gibi birçok birçok siyasi isim ve sendikacı temsilcisi de katılıdı. Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin de dahil olduğu eylemde, Filistin ile dayanışma içerisinde bulunan gruplar da aktif olarak yer aldı. 70 binden fazla kişinin katıldığı eylemde, Fransızlar bir kez daha sokağın diliyle ırkçılığa hayır dedi.

PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.