HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillalar Piling Mardin ve Rojhat Batman’ın 29 Ağustos’ta Hatay’da şehit düştüklerini duyurdu.
HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle: “Türk ordusu, 29 Ağustos saat 18.40’ta Hatay’ın Payas ilçesi kırsalında bir operasyon başlatmıştı. Yaşanan yoğun çatışmalarda Türk güçlerine karşı kahramanca savaşan Rojhat Batman (Yılmaz Aydemir / Batman / Kısmet - Ekrem) ve Piling Mardin (Abdulhamit Özbahçeci / Mardin) son mermilerine kadar çatışarak şehadete ulaştı.
Yetkin bir gerilla komutanıydı
Batman’da yurtsever bir ailenin çocuğu olarak 1981’de dünyaya gelen Rojhat Batman, düşmanın tüm asimilasyon ve baskı politikalarına karşı boyun bükmeyen bir gelenekle büyüdü ve erken yaşlarda Özgürlük Hareketi ile tanıştı. 1999’da gerilla saflarına katılarak aktif mücadele içerisine giren Rojhat Batman, gerilla yaşamında Heftanin’den Zagros’a, Zagroslar’dan Kandil’e kadar bir çok alanda görev aldı; bulunduğu her koşulda büyük bir fedakarlığın ve emeğin sahibi oldu. İşgalci TC faşizmine karşı Kürt halkını her yerde savunmanın bir göstergesi olarak kaygısız bir şekilde katılım gösterdi. Üstlendiği tüm görev ve sorumlulukları büyük emek göstererek başarılı bir şekilde tamamladı. Gerillacılıkta olan başarısını bir üst aşamaya getirip aynı zamanda yetkin bir gerilla komutanı oldu. Sahip olduğu mütevazı duruşu temelinde, kahramanca şehit düştüğü ana kadar durmadan çalıştı.
Özenli ve örnek militan
Piling Mardin, Mardin’in Derik ilçesinde yurtsever bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kendi toplumsal değerleriyle büyüyen Piling Mardin, işgalcilerin bölgede uyguladığı inkar, imha ve asimilasyon politikalarına karşı, erken yaşlarda mücadele içerisinde yer aldı. Üniversite yıllarına kadar devrim ateşiyle büyüyüp 2007’de Kürt halkına karşı yürütülen soykırım politikalarına karşı daha etkili mücadele vermek için gerilla saflarına katıldı. Katıldığı ilk andan itibaren yüreğindeki heyecanı ve mücadeleci yapısı ve fedai duruşuyla çevresindeki arkadaşları etkileyen biriydi. Medya Savunma Alanları’nda bir çok önemli görevi üstlendi. Üzerine düşen sorumlulukları özenle yerine getirmeye çalışan örnek militanlardandı. Özgürlük tutkusu ile yürüdüğü mücadele içerisinde “Önder Apo ve Kürt Halkına Özgürlük” şiarı ile Amanoslar’ın yolunu tuttu. Amanoslar’da mücadele yürüttüğü süre içerisinde de boyun eğmeyen militanca bir duruşun gerçek sahiplerinden biri olarak ölümsüzler kervanına katıldı.’’
ANF/BEHDİNAN
Sidekan’da 2 asker öldürüldü
Güney Kürdistan’ın Sidekan bölgesinde operasyon başlatan Türk ordusuna düzenlenen eylemlerde 2 asker öldürüldü.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylem ve operasyonlara ilişkin şu bilgiler verildi:
- Türk ordusu, 28 Eylül günü saat 01.00-03.00 arasında savaş uçakları ve taarruz helikopterleriyle Sidekan’ın Arê bölgesine bağlı Şehit Rozerin Tepesi’ni yoğun bir şekilde bombaladı. Bombardımanlar ardından Skorsky tipi helikopterlerle alana indirmeler yaparak operasyon başlattı. Gerillalar, dün sabah 07.00 ile 07.30 saatleri arasında operasyon birliklerine yönelik bir takım sabotaj eylemi düzenledi; 2 asker öldürüldü, çok sayıda asker ise yaralandı.
- Gerillalar, 27 Eylül günü Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinde Erol Tekin isimli bir kontrayı cezalandırdı. Bu şahıs, 8 gerilla ve 2 milisin şehadetinde rol oynadı.
- Türk savaş uçakları, 27 Eylül günü saat 23.50’de Avaşin bölgesine bağlı Werxelê’yi bombaladı.
ANF/BEHDİNAN